15΄
Χρόνος Εκτέλεσης
20-25 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
75
Μελομακάρονα
Μελομακάρονα Μελωμένα μέχρι μέσα!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για το σιρόπι:
- 400 γρ νερό
- 600 γρ ζάχαρη
- 200 γρ μέλι
- 2 στικ κανέλας
- Φλούδες από 1 πορτοκάλι
Για τη ζύμη:
- 1 κιλό αλεύρι Γ.Ο.Χ
- 200 γρ ζάχαρη
- 280 γρ χυμό πορτοκάλι
- 200 γρ ηλιέλαιο
- 200 γρ ελαιόλαδο
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 2 βανιλίνες
- 1 κτγ μπέικεν πάουντερ
- 1 κτγ μαγειρική σόδα
- 1 κτγ κανέλα
- 1/2 κτγ γαρίφαλο
Για το πασπάλισμα:
- Τριμμένο καρύδι
- Μέλι
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, την ζάχαρη, 2 στικ κανέλας, τις φλούδες πορτοκαλιού και μόλις έρθει σε σημείο βρασμού αποσύρουμε από την φωτιά.
- Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ηλιέλαιο, το ελαιόλαδο , την ζάχαρη , τον χυμό και το ξύσμα πορτοκάλι, το μπέικεν, την σόδα, τις βανιλίνες , την κανέλα, το γαρίφαλο και ανακατεύουμε πολύ καλά μεένα σύρμα.
- Προσθέτουμε σταδιακά 1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ και ανακατεύουμε ώσπου να γίνει μια ζύμη(μόλις σχηματιστεί η ζύμη σταματάμε να ανακατεύουμε για να μην βγάλει το λάδι της).
- Μετράμε το κάθε μελομακάρονο να ναι 25 γρ . τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 20-25 λεπτά στους 190 c
- Μόλις ψηθούν τα ρίχνουμε απευθείας μέσα στο κρύο σιρόπι.
- Εάν τα θέλουμε ακόμα πιο πολύ σιροπιασμένα και μαλακά τα αφήνουμε περισσότερη ώρα μέσα στο σιρόπι.
- Πασπαλίζουμε με μέλι και καρύδι.
Τα στολίζουμε όλα με τριμμένο καρύδι και είναι πανέτοιμα να τα απολαύσουμε φέτος στις γιορτές εμείς και η οικογένειά μας
Καλή σας επιτυχία και καλές γιορτές!!!
Δείτε το βίντεο εδώ: