fbpx

Γιουβαρλάκια Αυγολέμονο του Πάνου!! Συνταγή

10 λεπτά

Χρόνος Εκτέλεσης

20-25 λεπτά

Χρόνος Βρασίματος

Εύκολο

Δυσκολία

6

Μερίδες

Γιουβαρλάκια Αυγολέμονο ιδανική και θρεπτική σούπα του Χειμώνα!!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

Για  τον κιμά

  • 600 γρ μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 120 γρ ρύζι γλασέ
  • 1,5 κτγ αλάτι
  • 1 κτσ ψιλοκομμένο άνηθο
  • 1 κτσ ψιλοκομμένο μαιντανό
  • Πιπέρι
  • 2 κτσ ελαιόλαδο

Για το πασπάλισμα

  • Αλεύρι Γ.Ο.Χ

Για τον ζωμό

  • 1700 γρ νερό
  • 3 κτσ ελαιόλαδο
  • 1,5 κτγ αλάτι
  • 1 καρότο

 

Για το αυγολέμονο

  • 1 λεμόνι
  • 2 μέτρια αυγά
  • 1 κτγ κορν φλάουρ

Για τον σερβίρισμα

  • Ελαιόλαδο+Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε στα τέσσερα ένα κρεμμύδι και το θρυμματίζουμε σε έναν πολυκόφτη.
  2. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον μοσχαρίσιο κιμά , το κρεμμύδι , το ρύζι , το αλάτι , το πιπέρι , τον ψιλοκομμένο άνηθο , το ψιλοκομμένο μαιντανό , το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε πολυ καλά το μείγμα για 5 λεπτά.
  3. Κάνουμε το μείγμα σε μπαλάκια και τα βουτάμε ένα ένα σε αλεύρι.
  4. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό , το αλάτι , το καρότο , το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να βράσει.
  5. Αφού βράσει ρίχνουμε ένα ένα τα αλευρωμένα γιουβαρλάκια και βράζουμε για 25-30 λεπτά.
  6. Κόβουμε ένα λεμόνι και το στύβουμε πολύ καλά.
  7. Σε ένα μπολ σπάμε 2 αυγά και τα χτυπάμε με ένα σύρμα.
  8. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού στα αυγά και τα χτυπάμε όλα μαζί
  9. Αποσύρουμε από την φωτιά την σούπα και προσθέτουμε μέσα στο αυγολένο πολύ σιγά με μια κουτάλα το μείγμα από την σούπα.
  10. Αφού ρίξουμε 2-3 κουτάλες το συμπληρώνουμε μέσα στην κατσαρόλα.
  11. Ανακατεύουμε την σούπα και είναι έτοιμη να την απολαύσουμε.

Η πιο νόστιμη και δυναμωτική σούπα είναι έτοιμη να την απολαύσετε εσείς και η οικογενειά σας!!

Καλή σας επιτυχία!!

Δείτε την συνταγή εδώ :

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top

Δείτε τη Συνταγή από το LIVE KITCHEN