10 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
20-25 λεπτά
Χρόνος Βρασίματος
Εύκολο
Δυσκολία
6
Μερίδες
Γιουβαρλάκια Αυγολέμονο ιδανική και θρεπτική σούπα του Χειμώνα!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για τον κιμά
- 600 γρ μοσχαρίσιο κιμά
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 120 γρ ρύζι γλασέ
- 1,5 κτγ αλάτι
- 1 κτσ ψιλοκομμένο άνηθο
- 1 κτσ ψιλοκομμένο μαιντανό
- Πιπέρι
- 2 κτσ ελαιόλαδο
Για το πασπάλισμα
- Αλεύρι Γ.Ο.Χ
Για τον ζωμό
- 1700 γρ νερό
- 3 κτσ ελαιόλαδο
- 1,5 κτγ αλάτι
- 1 καρότο
Για το αυγολέμονο
- 1 λεμόνι
- 2 μέτρια αυγά
- 1 κτγ κορν φλάουρ
Για τον σερβίρισμα
- Ελαιόλαδο+Πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόβουμε στα τέσσερα ένα κρεμμύδι και το θρυμματίζουμε σε έναν πολυκόφτη.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον μοσχαρίσιο κιμά , το κρεμμύδι , το ρύζι , το αλάτι , το πιπέρι , τον ψιλοκομμένο άνηθο , το ψιλοκομμένο μαιντανό , το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε πολυ καλά το μείγμα για 5 λεπτά.
- Κάνουμε το μείγμα σε μπαλάκια και τα βουτάμε ένα ένα σε αλεύρι.
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό , το αλάτι , το καρότο , το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να βράσει.
- Αφού βράσει ρίχνουμε ένα ένα τα αλευρωμένα γιουβαρλάκια και βράζουμε για 25-30 λεπτά.
- Κόβουμε ένα λεμόνι και το στύβουμε πολύ καλά.
- Σε ένα μπολ σπάμε 2 αυγά και τα χτυπάμε με ένα σύρμα.
- Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού στα αυγά και τα χτυπάμε όλα μαζί
- Αποσύρουμε από την φωτιά την σούπα και προσθέτουμε μέσα στο αυγολένο πολύ σιγά με μια κουτάλα το μείγμα από την σούπα.
- Αφού ρίξουμε 2-3 κουτάλες το συμπληρώνουμε μέσα στην κατσαρόλα.
- Ανακατεύουμε την σούπα και είναι έτοιμη να την απολαύσουμε.
Η πιο νόστιμη και δυναμωτική σούπα είναι έτοιμη να την απολαύσετε εσείς και η οικογενειά σας!!
Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε την συνταγή εδώ :