fbpx

H αγαπημένη μου Πάστα Πορτοκάλι Σοκολάτα

30'

Χρόνος Εκτέλεσης

60'

Χρόνος Αναμονής

Εύκολο

Δυσκολία

15

Μερίδες

H αγαπημένη μου Πάστα Πορτοκάλι Σοκολάτα

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

Για την βάση

  • 240 γρ γάλα
  • 1 κτγ κανέλα
  • 1 κτσ μέλι
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 140 γρ κουβερτούρα 65%κακάο
  • 1,5 πακέτο πτι μπερ μπισκότα ή 340 γρ

Για την κρέμα πορτοκάλι:

  • 500 γρ φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • 150 γρ ζάχαρη
  • 40 γρ κορν φλάουρ
  • 500 ml φυτική κρέμα γάλακτος 35%λιπαρά

Για την σαντιγί:

  • 300 mi φυτική κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • Σιρόπι καραμέλας

Εκτέλεση

Για τη βάση:

  1.  Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 240γρ. γάλα , 1κτγ κανέλα,1 κτσ μέλι,Ξύσμα απο 1 πορτοκάλι και ανακατεύουμε μέχρι να ζεσταθεί το μείγμα. Μετά από 1 λεπτό αποσύρουμε από τη φωτιά.
  2. Ρίχνουμε μέσα στο μείγμα 140γρ κουβερτούρα σε κομμάτια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει
  3. Βάζουμε στον πολυκόφτη τα 340γρ μπισκότα ,τα θρυμματίζουμε,  τα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα που φτιάξαμε και ανακατεύουμε
  4. Τέλος στρώνουμε το μείγμα σ ‘ενα 25×30 ταψάκι και το ισιώνουμε ώστε να είναι ομοιόμορφο

Για την κρέμα:

  1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 500γρ χυμό πορτοκάλι, 150γρ ζάχαρη, 40 γρ. κορν φλάουρ και ανακατεύουμε πάνω στη φωτιά μέχρι να πήξει
  2. Όταν πήξει βάζουμε την κρέμα σ ένα μπολ κι αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα
  3. Χτυπάμε με το μίξερ 500 ml φυτική κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί
  4. Παίρνουμε το μείγμα με το χυμό πορτοκάλι , βάζουμε λιγη απ τη σαντιγί και ανακατεύουμε με μαρίζ μέχρι να ενσωματωθεί.Συνεχίζουμε το ίδιο μέχρι να ενσωματώσουμε όλη τη σαντιγί και να γίνει κρέμα

Σύνθεση:

  1. Στρώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα πάνω απ τη βάση που κάναμε στο ταψάκι μας
  2. Χτυπάμε 300 ml φυτική κρέμα γάλακτος για να γίνει σαντιγί, την βάζουμε μέσα σε κορνέ και στολίζουμε το γλυκό
  3. Τέλος κάνουμε γραμμές πάνω στη σαντιγί με συρόπι καραμέλας

Καλή Απόλαυση!

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top