30'
Χρόνος Εκτέλεσης
60'
Χρόνος Αναμονής
Εύκολο
Δυσκολία
15
Μερίδες
H αγαπημένη μου Πάστα Πορτοκάλι Σοκολάτα
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για την βάση
- 240 γρ γάλα
- 1 κτγ κανέλα
- 1 κτσ μέλι
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 140 γρ κουβερτούρα 65%κακάο
- 1,5 πακέτο πτι μπερ μπισκότα ή 340 γρ
Για την κρέμα πορτοκάλι:
- 500 γρ φρέσκο χυμό πορτοκάλι
- 150 γρ ζάχαρη
- 40 γρ κορν φλάουρ
- 500 ml φυτική κρέμα γάλακτος 35%λιπαρά
Για την σαντιγί:
- 300 mi φυτική κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- Σιρόπι καραμέλας
Εκτέλεση
Για τη βάση:
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 240γρ. γάλα , 1κτγ κανέλα,1 κτσ μέλι,Ξύσμα απο 1 πορτοκάλι και ανακατεύουμε μέχρι να ζεσταθεί το μείγμα. Μετά από 1 λεπτό αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Ρίχνουμε μέσα στο μείγμα 140γρ κουβερτούρα σε κομμάτια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει
- Βάζουμε στον πολυκόφτη τα 340γρ μπισκότα ,τα θρυμματίζουμε, τα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα που φτιάξαμε και ανακατεύουμε
- Τέλος στρώνουμε το μείγμα σ ‘ενα 25×30 ταψάκι και το ισιώνουμε ώστε να είναι ομοιόμορφο
Για την κρέμα:
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 500γρ χυμό πορτοκάλι, 150γρ ζάχαρη, 40 γρ. κορν φλάουρ και ανακατεύουμε πάνω στη φωτιά μέχρι να πήξει
- Όταν πήξει βάζουμε την κρέμα σ ένα μπολ κι αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα
- Χτυπάμε με το μίξερ 500 ml φυτική κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί
- Παίρνουμε το μείγμα με το χυμό πορτοκάλι , βάζουμε λιγη απ τη σαντιγί και ανακατεύουμε με μαρίζ μέχρι να ενσωματωθεί.Συνεχίζουμε το ίδιο μέχρι να ενσωματώσουμε όλη τη σαντιγί και να γίνει κρέμα
Σύνθεση:
- Στρώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα πάνω απ τη βάση που κάναμε στο ταψάκι μας
- Χτυπάμε 300 ml φυτική κρέμα γάλακτος για να γίνει σαντιγί, την βάζουμε μέσα σε κορνέ και στολίζουμε το γλυκό
- Τέλος κάνουμε γραμμές πάνω στη σαντιγί με συρόπι καραμέλας
Καλή Απόλαυση!