80
Χρόνος Εκτέλεσης
75'
Χρόνος Αναμονής
35'
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
4
Μερίδες
"Πεϊνιρλί Γίγας" με Bουτυρένια Zύμη & Kιμά
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για την ζύμη:
- 670 γρ αλεύρι
- 400 γρ νερό
- 7 γρ ξηρή μαγιά
- 1 κτγ ζάχαρη
- 1 κτγ αλάτι
- 100 γρ αγελαδινό βούτυρο
- 1 κτσ ελαιόλαδο
Για τον κιμά:
- 1 κρεμμύδι
- 2 κτσ ελαιόλαδο
- 450 γρ μοσχαρίσιο κιμά-450
- 150 γρ ντομάτα κονκασέ
- 100 γρ νερό
- λίγο πιπέρι
- 1/2 κτγ ζάχαρη
- 1/2 κτγ κανέλα
- Αλάτι
- 200 γρ γκούντα τυρί
Για το άλειμμα:
- 1 αυγό
Εκτέλεση
Για τη ζύμη:
- Σ ένα μπολ βάζουμε 400γρ νερό, 7γρ ξερή μαγιά, 1κτγ ζάχαρη, 300γρ αλεύρι κι ανακατεύουμε.Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15΄ λεπτά
- Όταν περάσουν 15′ λεπτα , ρίχνουμε μέσα στο μείγμα ακόμη 370γρ αλεύρι, 1κτγ αλάτι, 100γρ βούτυρο αγελαδινό σε κυβάκια και ανακατεύουμε με κουτάλι.Έπειτα βάζουμε τη ζύμη στον πάγκο της κουζίνας και ζυμώνουμε πολύ καλά.
- Σ ‘ενα μπολ ρίχνουμε 1 κτσ ελαιόλαδο,βάζουμε τη ζύμη και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο πάνω της.
- Σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε 1 ώρα να ξεκουραστεί
Για τη Γέμιση:
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, ρίχνουμε σ ενα τηγανι 2κτσ ελαόλαδο και το τσιγαρίζουμε για 2′ λεπτά
- Ρίχνουμε μέσα στον τηγάνι τα 450γρ κιμά, τον διαλύουμε σε μικρά κομμάτια και τον ανακατευουμε με το κρεμμύδι.
- Ρίχνουμε μέσα στον κιμά 150γρ ντομάτα κονκασέ, 100γρ νερό, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι, 1/2 κτγ ζάχαρη, 1/2 κτγ κανέλα, ανακατεύουμε και μαγειρευουμε για 10-15΄ λεπτά
Ετοιμάζουμε τα Πεινιρλί:
- Βάζουμε τη ζύμη στον πάγκο και τη χωρίζουμε σε 4 κομμάτια.Τα ανοίγουμε σε μακρόστενο φύλλο με τον πλάστη, ρολάρουμε απ τη μεγάλη μεριά του φύλλου, γυρίζουμε ανάποδα το ρολό και κάνουμε μία σχισμή με μαχαιρι κατά μήκος αφήνοντας 2-3 cm απ τις 2 άκρες και ανοίγουμε ώστε να δημιουργηθεί η εσοχή για να βάλουμε τη γέμιση
- Δοκιμάζουμε τη γέμιση και αν θελει αλάτι συμπληρώνουμε.
- Γεμιζουμε τα πεινιρλί με το μείγμα της γέμισης , βάζουμε από πάνω τριμμένη γκουντα και αλείφουμε τη ζύμη με αυγό
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 190c για περίπου 30 -35′ λεπτά, ανάλογα τον φούρνο