fbpx

“Πεϊνιρλί Γίγας” με Bουτυρένια Zύμη & Kιμά

80

Χρόνος Εκτέλεσης

75'

Χρόνος Αναμονής

35'

Χρόνος Ψησίματος

Εύκολο

Δυσκολία

4

Μερίδες

"Πεϊνιρλί Γίγας" με Bουτυρένια Zύμη & Kιμά

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

Για την ζύμη:

  • 670 γρ αλεύρι
  • 400 γρ νερό
  • 7 γρ ξηρή μαγιά
  • 1 κτγ ζάχαρη
  • 1 κτγ αλάτι
  • 100 γρ αγελαδινό βούτυρο
  • 1 κτσ ελαιόλαδο

Για τον κιμά:

  • 1 κρεμμύδι
  • 2 κτσ ελαιόλαδο
  • 450 γρ μοσχαρίσιο κιμά-450
  • 150 γρ ντομάτα κονκασέ
  • 100 γρ νερό
  • λίγο πιπέρι
  • 1/2 κτγ ζάχαρη
  • 1/2 κτγ κανέλα
  • Αλάτι
  • 200 γρ γκούντα τυρί

Για το άλειμμα:

  • 1 αυγό

Εκτέλεση

Για τη ζύμη:

  1. Σ ένα μπολ βάζουμε 400γρ νερό, 7γρ ξερή μαγιά, 1κτγ ζάχαρη, 300γρ αλεύρι κι ανακατεύουμε.Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15΄ λεπτά
  2. Όταν περάσουν 15′ λεπτα , ρίχνουμε μέσα στο μείγμα ακόμη 370γρ αλεύρι, 1κτγ αλάτι, 100γρ βούτυρο αγελαδινό σε κυβάκια και ανακατεύουμε με κουτάλι.Έπειτα βάζουμε τη ζύμη στον πάγκο της κουζίνας και ζυμώνουμε πολύ καλά.
  3. Σ ‘ενα μπολ ρίχνουμε 1 κτσ ελαιόλαδο,βάζουμε τη ζύμη και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο πάνω της.
  4. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε 1 ώρα να ξεκουραστεί

Για τη Γέμιση:

  1. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, ρίχνουμε σ ενα τηγανι 2κτσ ελαόλαδο και το τσιγαρίζουμε για 2′ λεπτά
  2. Ρίχνουμε μέσα στον τηγάνι τα 450γρ κιμά, τον διαλύουμε σε μικρά κομμάτια και τον ανακατευουμε με το κρεμμύδι. 
  3. Ρίχνουμε μέσα στον κιμά 150γρ ντομάτα κονκασέ, 100γρ νερό, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι, 1/2 κτγ ζάχαρη, 1/2 κτγ κανέλα, ανακατεύουμε και μαγειρευουμε για 10-15΄ λεπτά

Ετοιμάζουμε τα Πεινιρλί:

  1. Βάζουμε τη ζύμη στον πάγκο και τη χωρίζουμε σε 4 κομμάτια.Τα ανοίγουμε σε μακρόστενο φύλλο με τον πλάστη, ρολάρουμε απ τη μεγάλη μεριά του φύλλου, γυρίζουμε ανάποδα το ρολό και κάνουμε μία σχισμή με μαχαιρι κατά μήκος αφήνοντας  2-3 cm απ τις 2 άκρες και ανοίγουμε ώστε να δημιουργηθεί η εσοχή για να βάλουμε τη γέμιση
  2. Δοκιμάζουμε τη γέμιση και αν θελει αλάτι συμπληρώνουμε.
  3. Γεμιζουμε τα πεινιρλί  με το μείγμα της γέμισης , βάζουμε από πάνω τριμμένη γκουντα και αλείφουμε τη ζύμη με αυγό
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 190c για περίπου 30 -35′ λεπτά, ανάλογα τον φούρνο

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top