fbpx

Πεντανόστιμο σοκολατένιο Γλυκό χωρίς αυγά!

30'

Χρόνος Εκτέλεσης

30'

Χρόνος Ψησίματος

Εύκολο

Δυσκολία

18-20

Μερίδες

Πεντανόστιμο σοκολατένιο Γλυκό! χωρίς αυγά

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

Για το κέικ:

  • 100 γρ ηλιέλαιο
  • 300 γρ γάλα
  • 200 γρ ζαχαρούχο
  • 320 γρ αλεύρι
  • 120 γρ ζάχαρη άχνη
  • 40 γρ κακάο σε σκόνη
  • 2 κτγ μπέικεν πάουντερ
  • 1 κτγ μαγειρική σόδα
  • 1 κτγ κανέλα σε σκόνη
  • 50 γρ τρούφα σοκολάτας
  • 2 βανίλιες
  • 150 γρ γάλα 

Για την σαντιγί:

  • 500 γρ κρέμα γάλακτος 35%λιπαρά
  • 50 γρ ζάχαρη
  • 140 γρ κουβερτούρα 65%κακάο
  • 100 γρ κρέμα γάλακτος 35%λιπαρά(ζεστή)

Εκτέλεση

  1. Σ ένα μπολ ρίχνουμε 100γρ ηλιέλαιο, 300 γρ. γάλα , 200 γρ. ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε
  2. Σε άλλο μπολ κοσκινίζουμε 320 γρ αλεύρι, κοσκινίζουμε 120γρ άχνη ζάχαρη, 40γρ σκόνη κακάο, 2κτγ μπέικιν πάουντερ, 1κτγ μαγειρική σόδα και 1 κτγ κανέλα
  3. Μέσα στο μείγμα με το αλεύρι προσθέτουμε 50γρ τρούφα σοκολάτας και ανακατεύουμε 
  4. Μέσα στο μπολ με τα στερεά υλικά ρίχνουμε τα υγρά και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να γίνει το μείγμα λείο
  5. Ρίχνουμε το μείγμα σε  3 φόρμες μιας χρήσης 25 x10x5 
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 30′  λεπτά στους 180c
  7. Τρυπάμε με ένα ξυλάκι για σουβλάκι όλο το κέικ( το κάνουμε και στα 3 κέικ) , σε όλη του την επιφάνεια και ρίχνουμε τα 150γρ γάλα
  8. Με το μίξερ χτυπάμε 500 γρ κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε τα 50γρ ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτήπημα μέχρι να γίνουν σαντιγί
  9. Βάζουμε σ ενα μπολάκι 140 γρ. κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια και ρίχνουμε 100 γρ ζεστη κρέμα γάλακτος.Αφήνουμε 1 λεπτό και ανακατεύουμε ώσπου να ενσωματωθούν
  10. Μέσα στο μείγμα προσθέτουμε λίγη απ τη σαντιγί και ανακατεύουμε με μία μαριζ.
  11. Ρίχνουμε το μείγμα με την κουβερτούρα μέσα στη σαντιγί που έχουμε φτιάξει και ανακατεύουμε με τη μαρίζ μέχρι να γίνουν κρέμα
  12. Γεμίζουμε ένα κορνέ με την κρέμα που φτιάξαμε.Ρίχνουμε πάνω απ το κέικ τρούφα σε όλη την επιφάνεια κι έπειτα βάζουμε την κρέμα σοκολάτας που  φτιάξαμε.Την ισιώνουμε να είναι λεία η επιφάνεια και στολίζουμε με χρωματιστή τρούφα ή ότι άλλο θέλουμε.
  13. Μπορούμε να κόψουμε σε 18-20 κομμάτια

Καλή σας επιτυχία!!! 

Share :

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top