30'
Χρόνος Εκτέλεσης
30'
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
18-20
Μερίδες
Πεντανόστιμο σοκολατένιο Γλυκό! χωρίς αυγά
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για το κέικ:
- 100 γρ ηλιέλαιο
- 300 γρ γάλα
- 200 γρ ζαχαρούχο
- 320 γρ αλεύρι
- 120 γρ ζάχαρη άχνη
- 40 γρ κακάο σε σκόνη
- 2 κτγ μπέικεν πάουντερ
- 1 κτγ μαγειρική σόδα
- 1 κτγ κανέλα σε σκόνη
- 50 γρ τρούφα σοκολάτας
- 2 βανίλιες
- 150 γρ γάλα
Για την σαντιγί:
- 500 γρ κρέμα γάλακτος 35%λιπαρά
- 50 γρ ζάχαρη
- 140 γρ κουβερτούρα 65%κακάο
- 100 γρ κρέμα γάλακτος 35%λιπαρά(ζεστή)
Εκτέλεση
- Σ ένα μπολ ρίχνουμε 100γρ ηλιέλαιο, 300 γρ. γάλα , 200 γρ. ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε
- Σε άλλο μπολ κοσκινίζουμε 320 γρ αλεύρι, κοσκινίζουμε 120γρ άχνη ζάχαρη, 40γρ σκόνη κακάο, 2κτγ μπέικιν πάουντερ, 1κτγ μαγειρική σόδα και 1 κτγ κανέλα
- Μέσα στο μείγμα με το αλεύρι προσθέτουμε 50γρ τρούφα σοκολάτας και ανακατεύουμε
- Μέσα στο μπολ με τα στερεά υλικά ρίχνουμε τα υγρά και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να γίνει το μείγμα λείο
- Ρίχνουμε το μείγμα σε 3 φόρμες μιας χρήσης 25 x10x5
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 30′ λεπτά στους 180c
- Τρυπάμε με ένα ξυλάκι για σουβλάκι όλο το κέικ( το κάνουμε και στα 3 κέικ) , σε όλη του την επιφάνεια και ρίχνουμε τα 150γρ γάλα
- Με το μίξερ χτυπάμε 500 γρ κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε τα 50γρ ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτήπημα μέχρι να γίνουν σαντιγί
- Βάζουμε σ ενα μπολάκι 140 γρ. κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια και ρίχνουμε 100 γρ ζεστη κρέμα γάλακτος.Αφήνουμε 1 λεπτό και ανακατεύουμε ώσπου να ενσωματωθούν
- Μέσα στο μείγμα προσθέτουμε λίγη απ τη σαντιγί και ανακατεύουμε με μία μαριζ.
- Ρίχνουμε το μείγμα με την κουβερτούρα μέσα στη σαντιγί που έχουμε φτιάξει και ανακατεύουμε με τη μαρίζ μέχρι να γίνουν κρέμα
- Γεμίζουμε ένα κορνέ με την κρέμα που φτιάξαμε.Ρίχνουμε πάνω απ το κέικ τρούφα σε όλη την επιφάνεια κι έπειτα βάζουμε την κρέμα σοκολάτας που φτιάξαμε.Την ισιώνουμε να είναι λεία η επιφάνεια και στολίζουμε με χρωματιστή τρούφα ή ότι άλλο θέλουμε.
- Μπορούμε να κόψουμε σε 18-20 κομμάτια
Καλή σας επιτυχία!!!