30'
Χρόνος Εκτέλεσης
2 ώρες
Χρόνος Αναμονής
20'
Χρόνος ψησίματος
Δύσκολο
Δυσκολία
24
Μερίδες
Λαχταριστά και επαγγελματικά κρουασανάκια βουτύρου!!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 460 γρ αλεύρι για τσουρέκια
- 2 κτσ αλεύρι
- 180 γρ γάλα
- 2 Αυγά
- 150 γρ βουτυρο
- Για το δίπλωμα 50 γρ βούτυρο
- 8 γρ ξηρή μαγιά
- 9 γρ αλάτι
- 1 κτσ γιαουρτι
- 50 γρ ζάχαρη
Εκτέλεση
- Στο κάδο του μίξερ θα ρίξουμε το γάλα , τα αυγά 50 γρ ζάχαρη την μαγιά και 2 κτσ αλεύρι
- Θα χτυπήσουμε σε μέτρια ταχύτητα για 5 λεπτά
- Σε αυτό το σημείο θα αφήσετε 5 λεπτά ξεκούραση
- Έπειτα θα ρίξουμε και το υπόλοιπο αλεύρι το αλάτι 50 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό 1 κτσ Γιαούρτι
- Θα χτυπήσουμε για περίπου 15 λεπτά μέχρι να ξεκολλήσει το ζυμάρι απο τον τοιχώματα του κάδου
- Ρίχνουμε λίγο αλεύρι στον πάγκο όπου θα ανοίξουμε την ζύμη
- Με την βοήθεια ενός πλάστη θα ανοίξουμε κατά μήκος περίπου 40 εκατοστά και θα διπλώσουμε προς τα μέσα τις 2 άκρες και έπειτα άλλη μια φορά.
- Θα βάλουμε την ζύμη στο ψυγείο για 30 λεπτά
- Μετά το πέρας των 30 λεπτών θα κόψουμε το βούτυρο σε κομματάκια και θα δώσουμε ένα τετράγωνο σχήμα πατώντας με ένα πλάστη
- Ανοίγουμε την ζύμη τόσο ώστε να βάλουμε στο κέντρο το βούτυρο και να το κλείσουμε σαν φάκελο
- Ανοίγουμε πάλι κατά μήκος 40 χ 20 και διπλώνουμε προς τα μέσα
- Σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά
- Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία Άλλες 2 φορές ακόμα.
- Βγάζουμε απο το ψυγείο και ανοίγουμε περίπου 60 εκατοστά μήκος και 30 πλάτος με 0,5 πάχος
- Κόβουμε στην μέση κατα μήκος οπότε θα έχουμε 2 ζύμες 15 εκ πλάτος με 60 εκ μήκος στις οποίες θα κόψουμε τα κρουασάν σε τρίγωνα κομμάτια πίτσας!
- Διπλώνουμε τα κρουασάν και τα αφήνουμε να διπλασιαστούν για να τα περάσουμε με αυγό
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε αντιστάσεις για 15 με 20 λεπτά ανάλογα τον φούρνο σας