fbpx

Σπιτικά κρουασανάκια βουτύρου

30'

Χρόνος Εκτέλεσης

2 ώρες

Χρόνος Αναμονής

20'

Χρόνος ψησίματος

Δύσκολο

Δυσκολία

24

Μερίδες

Λαχταριστά και επαγγελματικά κρουασανάκια βουτύρου!!!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

  • 460 γρ αλεύρι για τσουρέκια
  • 2 κτσ αλεύρι
  • 180 γρ γάλα
  • 2 Αυγά
  • 150 γρ βουτυρο
  • Για το δίπλωμα 50 γρ βούτυρο
  • 8 γρ ξηρή μαγιά
  • 9 γρ αλάτι
  • 1 κτσ γιαουρτι
  • 50 γρ ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Στο κάδο του μίξερ θα ρίξουμε το γάλα , τα αυγά 50 γρ ζάχαρη την μαγιά και 2 κτσ αλεύρι 
  2. Θα χτυπήσουμε σε μέτρια ταχύτητα για 5 λεπτά 
  3. Σε αυτό το σημείο θα αφήσετε 5 λεπτά ξεκούραση 
  4. Έπειτα θα ρίξουμε και το υπόλοιπο αλεύρι το αλάτι 50 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό 1 κτσ Γιαούρτι 
  5. Θα χτυπήσουμε για περίπου 15 λεπτά μέχρι να ξεκολλήσει το ζυμάρι απο τον τοιχώματα του κάδου
  6. Ρίχνουμε λίγο αλεύρι στον πάγκο όπου θα ανοίξουμε την ζύμη 
  7. Με την βοήθεια ενός πλάστη θα ανοίξουμε κατά μήκος περίπου 40 εκατοστά και θα διπλώσουμε προς τα μέσα τις 2 άκρες και έπειτα άλλη μια φορά. 
  8. Θα βάλουμε την ζύμη στο ψυγείο για 30 λεπτά
  9. Μετά το πέρας των 30 λεπτών θα κόψουμε το βούτυρο σε κομματάκια και θα δώσουμε ένα τετράγωνο σχήμα πατώντας με ένα πλάστη
  10. Ανοίγουμε την ζύμη τόσο ώστε να βάλουμε στο κέντρο το βούτυρο και να το κλείσουμε σαν φάκελο
  11. Ανοίγουμε πάλι κατά μήκος  40 χ 20 και διπλώνουμε προς τα μέσα 
  12. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά 
  13. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία Άλλες 2 φορές ακόμα.
  14. Βγάζουμε απο το ψυγείο και ανοίγουμε περίπου 60 εκατοστά μήκος και 30 πλάτος  με 0,5 πάχος 
  15. Κόβουμε στην μέση κατα μήκος οπότε θα έχουμε 2 ζύμες 15 εκ πλάτος με 60 εκ μήκος στις οποίες θα κόψουμε τα κρουασάν σε τρίγωνα κομμάτια πίτσας!
  16. Διπλώνουμε τα κρουασάν και τα αφήνουμε να διπλασιαστούν για να τα περάσουμε με αυγό 
  17. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε αντιστάσεις για 15 με 20 λεπτά ανάλογα τον φούρνο σας 

Share :

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top