30'
Χρόνος Εκτέλεσης
1 ώρα και 40 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
12
Μερίδες
Η πιο νόστιμη και αφράτη πορτοκαλόπιτα που έχετε φάει!!!Είναι απόλαυση με μια μαμαδίστικη κρεμούλα από πάνω!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για το σιρόπι :
- 350 γρ νερό
- 300 γρ ζάχαρη
- 12 φλούδες από 2 πορτοκάλια
- Χυμό από 2 πορτοκάλια
- 1 στικ κανέλας
Για την πορτοκαλόπιτα:
- 4 μεσαία αυγά
- 150 γρ ζάχαρη
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 220 γρ ηλιέλαιο
- 200 γρ γιαούρτι στραγγιστό
- 20 γρ μπέικεν πάουντερ
- 400 γρ φύλλο κρούστας για γλυκά
- 2 βανιλίνες
Για την κρέμα:
- 1 λίτρο γάλα
- 150 γρ ζάχαρη
- 100 γρ κορν φλάουρ
- 70 γρ βούτυρο
- 2 βανιλίνες
Ταψί 34χ24 εκ.
Εκτέλεση
- Φτιάχνουμε το σιρόπι και σε ένα κατσαρολάκι 18 εκ. ρίχνουμε τις φλούδες από 2 πορτοκάλια, 350 γρ νερό, 300 γρ ζάχαρη, τον χυμό από τα 2 πορτοκάλια, το στικ κανέλας και αφού βράσει το αποσύρουμε από την φωτιά
- Παίρνουμε το φύλλο κρούστας και αφού το έχουμε ξεπαγώσει πολύ καλά το βάζουμε φύλλο φύλλο διπλώνοντας τα σαν φυσαρμόνικα μέσα σε ένα ταψί
- Το ψήνουμε για 1 ώρα στους 100 c, αφού ψηθεί το σπάμε με τα χέρια μας με αυτόν τον τρόπο έχουμε ξεράνει τελείως τα φύλλα για να μπορέσουμε να τα σπάσουμε σε μικρά κομμάτια
- Σε ένα μπολ αφρατεύουμε πολύ καλά 4 μεσαία αυγά μαζί με 150 γρ ζάχαρη περίπου για 10 λεπτά.
- Ρίχνουμε σιγά σιγά 220γρ ηλιέλαιο ανακατεύοντας συνεχώς
- Προσθέτουμε 2 βανιλίνες, 200 γρ γιαούρτι και το ξύσμα από το πορτοκάλι
- Ρίχνουμε 20 γρ μπέικεν και σταματάμε να χρησιμοποιούμε το μίξερ
- Παίρνουμε λίγο λίγο μείγμα με την χούφτα μας κάθε φορά και με κυκλικές κινήσεις από μέσα προς τα έξω ενσωματώνουμε και τα κομμάτια από το φύλλο κρούστας
- Αλευροβουτυρώνουμε ένα πυρέξ 34χ24 εκ. και στρώνουμε το μείγμα
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 40 λεπτά στους 180 c
- Όπως είναι καυτό προσθέτουμε και το σιρόπι σιγά σιγά και το αφήνουμε στην άκρη
- Φτιάχνουμε την κρέμα,σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 1 λίτρο γάλα, 150 γρ ζάχαρη , 100 γρ κορν φλάουρ, 2 βανιλίνες και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει
- Αφού πήξει το αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο σταδιακά
- Μόλις λιώσει καλά και το βούτυρο προσθέτουμε την κρέμα πάνω από την πορτοκαλόπιτα
- Το αφήνουμε να κρυώσει για να σταθεροποιηθεί η κρέμα
Η πορτοκαλόπιτα είναι έτοιμη να την απολαύσουμε. Η πιο νόστιμη και αφράτη πορτοκαλόπιτα που έχετε φάει ποτέ σας
Καλή σας επιτυχία!!!