fbpx

Η καλύτερη Πορτοκαλόπιτα που έχετε δοκιμάσει!!!

30'

Χρόνος Εκτέλεσης

1 ώρα και 40 λεπτά

Χρόνος Ψησίματος

Εύκολο

Δυσκολία

12

Μερίδες

Η πιο νόστιμη και αφράτη πορτοκαλόπιτα που έχετε φάει!!!Είναι απόλαυση με μια μαμαδίστικη κρεμούλα από πάνω!!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

Για το σιρόπι :

  • 350 γρ νερό
  • 300 γρ ζάχαρη
  • 12 φλούδες από 2 πορτοκάλια
  • Χυμό από 2 πορτοκάλια
  • 1 στικ κανέλας 

Για την πορτοκαλόπιτα:

  • 4 μεσαία αυγά
  • 150 γρ ζάχαρη
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 220 γρ ηλιέλαιο
  • 200 γρ γιαούρτι στραγγιστό
  • 20 γρ μπέικεν πάουντερ
  • 400 γρ φύλλο κρούστας για γλυκά
  • 2 βανιλίνες 

Για την κρέμα:

  • 1 λίτρο γάλα
  • 150 γρ ζάχαρη
  • 100 γρ κορν φλάουρ
  • 70 γρ βούτυρο
  • 2 βανιλίνες 

Ταψί 34χ24 εκ.

Εκτέλεση

  1. Φτιάχνουμε το σιρόπι και σε ένα κατσαρολάκι 18 εκ. ρίχνουμε τις φλούδες από 2 πορτοκάλια, 350 γρ νερό, 300 γρ ζάχαρη, τον χυμό από τα 2 πορτοκάλια, το στικ κανέλας και αφού βράσει το αποσύρουμε από την φωτιά
  2. Παίρνουμε το φύλλο κρούστας και αφού το έχουμε ξεπαγώσει πολύ καλά το βάζουμε φύλλο φύλλο διπλώνοντας τα σαν φυσαρμόνικα μέσα σε ένα ταψί
  3. Το ψήνουμε για 1 ώρα στους 100 c, αφού ψηθεί το σπάμε με τα χέρια μας με αυτόν τον τρόπο έχουμε ξεράνει τελείως τα φύλλα για να μπορέσουμε να τα σπάσουμε σε μικρά κομμάτια
  4. Σε ένα μπολ  αφρατεύουμε πολύ καλά 4 μεσαία αυγά μαζί με 150 γρ ζάχαρη περίπου για 10 λεπτά.
  5. Ρίχνουμε σιγά σιγά 220γρ ηλιέλαιο ανακατεύοντας συνεχώς
  6. Προσθέτουμε 2 βανιλίνες,  200 γρ γιαούρτι και το ξύσμα από το πορτοκάλι
  7. Ρίχνουμε 20 γρ μπέικεν και σταματάμε να χρησιμοποιούμε το μίξερ
  8. Παίρνουμε λίγο λίγο μείγμα με την χούφτα μας κάθε φορά και με κυκλικές κινήσεις από μέσα προς τα έξω ενσωματώνουμε και τα κομμάτια από το φύλλο κρούστας
  9. Αλευροβουτυρώνουμε ένα πυρέξ 34χ24 εκ. και στρώνουμε το μείγμα
  10. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 40 λεπτά στους 180 c
  11. Όπως είναι καυτό προσθέτουμε και το σιρόπι σιγά σιγά και το αφήνουμε στην άκρη
  12. Φτιάχνουμε την κρέμα,σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 1 λίτρο γάλα,  150 γρ ζάχαρη , 100 γρ κορν φλάουρ, 2 βανιλίνες και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει
  13. Αφού πήξει το αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο σταδιακά
  14. Μόλις λιώσει καλά και το βούτυρο προσθέτουμε την κρέμα πάνω από την πορτοκαλόπιτα
  15. Το αφήνουμε να κρυώσει για να σταθεροποιηθεί η κρέμα

Η πορτοκαλόπιτα είναι έτοιμη να την απολαύσουμε. Η πιο νόστιμη και αφράτη πορτοκαλόπιτα που έχετε φάει ποτέ σας

Καλή σας επιτυχία!!!

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top

Δείτε τη Συνταγή από το LIVE KITCHEN