30'
Χρόνος Εκτέλεσης
20'
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
13
Μερίδες
Φτιάξτε εύκολη νόστιμη πίτσα σε μόλις 20 λεπτά χωρίς να περιμένετε ώρες για την ζύμη!!Αυτό το ζυμάρι φουσκώνει τόσο όσο φτιάχνουμε την πίτσα μας!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 400 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
- 300 γρ νερό
- 9 γρ ξηρή μαγιά
- 50 γρ βούτυρο
- 1 κτσ αλάτι
- 1 κτγ ζάχαρη
- 20 γρ ελαιόλαδο
- Σάλτσα για πίτσα
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 πράσινη πιπεριά
- 100 γρ χοιρινή ωμοπλάτη
- 300 γρ γκούντα
- 300 γρ μοτσαρέλα
ταψί 35χ40
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε 300γρ χλιαρό νερό.Συνεχίζουμε και προσθέτουμε 50 γρ λιωμένο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου(για να μην καψουμε την μαγιά)
- Έπειτα προσθέτουμε 1κτγ ζάχαρη, 9γρ ξηρή μαγιά και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί τελείως η μαγιά.Συνεχίζουμε και ρίχνουμε 400γρ το αλεύρι μαζί με το 1κτσ αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά.Η ζύμη θα έχει μορφή ελαστική και θα κολλάει
- Ρίχνουμε 20 γρ ελαιόλαδο στην ζύμη και λαδώνουμε πολύ καλά τα χέρια μας.Πιάνουμε την ζύμη με τα λαδωμένα χέρια και την βάζουμε σε ένα ταψί 35χ40 αφού πρώτα έχουμε βάλει μια λαδόκολλα. Ανοίγουμε σε όλες τις πλευρές του ταψιού το ζυμάρι με τα χέρια.Μόλις το έχουμε ανοίξει καλά προσθέτουμε την σάλτσα για πίτσα.
- Συνεχίζουμε βάζοντας τα κασέρια να καλυφθεί καλα όλη η επιφάνεια και με ένα πίλνερ κόβουμε την χοιρινή ωμοπλάτη σε λεπτές φέτες.Έπειτα προσθέτουμε τις πιπεριές και βάζουμε την πίτσα για ψήσιμο
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 15 λεπτά στους 200 c και για ακόμη 5 λεπτά στην κάτω αντίσταση
- Μόλις ψηθεί βγάζουμε την πίτσα και την αποσύρουμε από την λαδόκολλα.Την αφήνουμε λίγο να κρυώσει και έπειτα με ένα μαχαίρι την κόβουμε σε κομμάτια(βγάζει περίπου 13 μεγάλα κομμάτια)
Η πίτσα είναι έτοιμη υπέροχη,πεντανόστιμη σε ελάχιστο χρόνο σε σχέση με άλλες συνταγές για πίτσα. Δοκιμάστε την και θα ενθουσιαστείτε
Καλή σας επιτυχία!!!