10'
Χρόνος Εκτέλεσης
15'
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
3-4
Μερίδες
Καλαμαράκια Τραγανά στο air fryer καλύτερα από τηγανητά!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 1 κιλό καλαμαράκια
Για το μαρινάρισμα
- 1 κτγ μαγειρική σόδα
- 330 μλ σόδα που πίνουμε
- 1 κτγ αλάτι
- Χυμό από 1 λεμόνι
Για το πανάρισμα
- 450 γρ αλεύρι γ.ο.χ (3 κούπες)
- 200 γρ κορν φλάουρ (1,5 κούπα)
- 500 γρ καλαμποκάλευρο (3 κούπες και 1/4)
- 1 κτσ αλάτι
- πιπέρι
- Νερό
Για το άλειμμα
- Λίγο ελαιόλαδο
Βρες την Φριτέζα Αέρος 4,4 lt της HomeVero εδώ :
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά τα καλαμαράκια.
- Τα κόβουμε σε ροδέλες και τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το αλάτι, την μαγειρική σόδα και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Προσθέτουμε την σόδα που πίνουμε , τον χυμό λεμόνι και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 10 λεπτά.
- Σε ένα μπολ που έχουμε το αλεύρι γ.ο.χ ρίχνουμε το κορν φλάουρ, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το καλαμποκάλευρο και σε ένα άλλο μπολ βάζουμε καθαρό νερό.
- Παίρνουμε ένα ένα καλαμαράκι και το βουτάμε πρώτα στο μείγμα με το αλεύρι , έπειτα στο νερό, στο καλαμποκάλευρο, ξανά στο νερό, ξανά στο καλαμποκάλευρο, έπειτα τελευταία φορά στο νερό και απευθείας μέσα στον κάδο του air fryer.
- Κάνουμε την ίδια διαδικασία με όλα τα καλαμαράκια και τα αλείφουμε από πάνω με λίγο ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε στο air fryer στο πρόγραμμα για τα ψάρια για 15 λεπτά στους 180 c.
- Τα σερβίρουμε με λεμόνι , σαλάτα , ή με ότι άλλο μα αρέσει!!
Τα πιο τραγανά και νόστιμα καλαμαράκια χωρίς λάδια που θα φτιάχνετε συνέχεια!!
Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο εδώ :
5/5