10'
Χρόνος Εκτέλεσης
20'-25'
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
32
Κομμάτια
Πεντανόστιμα κεφτεδάκια φούρνου που θα τα λατρέψετε!! Ιδανικός μεζές
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 500 γρ μοσχαρίσιο κιμά από ελιά (διπλά περασμένος)
- 1 Μέτριο κρεμμύδι
- 1 Μέτριο αυγό
- 1 κτσ γιαούρτι
- 100 γρ νιφάδες βρώμης
- 100 γρ κεφαλοτύρι
- 1/2 κτγ ρίγανη
- 1/2 κτγ σκόρδο σε σκόνη
- 1 κτγ μπέικεν πάουντερ
- 1 κτγ λευκό ξίδι
- 1 κτγ αλάτι
- 1 κτσ ελαιόλαδο
- Μαιντανό
- 4-5 φύλλα δυόσμο
Εκτέλεση
- Σε έναν πολυκόφτη θρυμματίζουμε το κρεμμύδι.
- Σε ένα γυάλινο μπολ ρίχνουμε τον μοσχαρίσο κιμά από ελιά να ναι διπλά περασμένος και προσθέτουμε το κρεμμύδι.
- Ρίχνουμε το αυγό , το γιαούρτι , το κεφαλοτύρι ,την ρίγανη , το μπέικεν , το αλάτι και το σκόρδο σε σκόνη .
- Ψιλοκόβουμε τον μαιντανό και τα φύλλα δυόσμου.
- Τα προσθέτουμε στο μείγμα και το ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Ρίχνουμε το ξίδι , το ελαιόλαδο και προσθέτουμε σταδιακά τις νιφάδες βρώμης.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα και το βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά.
- Λαδώνουμε τα χέρια μας και μετράμε 30 γρ το κάθε κομμάτι.
- Τα πλάθουμε σε μπαλίτσες και τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 20-25 λεπτά στους 200 c.
Τα πιο νόστιμα και εύκολα κεφτεδάκια φούρνου είναι έτοιμα να τα απολαύσετε.
Ιδανικός ουζομεζές!!
Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο εδώ :