10'
Χρόνος Εκτέλεσης
1 ώρα
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
8
Μερίδες
Κέικ τρουφάτο πορτοκαλιού νηστίσιμο και υπερβολικά αφράτο!! Συνταγή χωρίς μίξερ
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για το κέικ:
- 500 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
- 300 γρ ζάχαρη
- 250 γρ ηλιέλαιο
- 400 γρ χυμό πορτοκάλι
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 2 κτγ μπέικεν πάουντερ
- 1 κτγ μαγειρική σόδα
- Λίγο αλάτι
- 2 βανιλίνες
- 100 γρ τρούφα σοκολάτας
Για το γλάσο
- 130 γρ ζάχαρη άχνη
- 3 κτσ χυμό πορτοκάλι
Φόρμα 22 εκ.
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον χυμό πορτοκάλι , την ζάχαρη και το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε με το σύρμα για 2 -3 λεπτά.
- Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού , το μπέικεν , την σόδα , το αλάτι και τις 2 βανιλίνες και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το αλεύρι Γ.Ο.Χ και την τρούφα σοκολάτας ανακατεύοντας μέχρι να γίνει ένα ωραίο μείγμα.
- Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα 22 εκ. και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 1 ώρα στους 170 c.
- Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
- Σε ένα μπολάκι προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη μαζί με 3 κτσ χυμό πορτοκάλι κα ανακατεύουμε μέχρι να γίνει γλάσο.
- Το ρίχνουμε πάνω από το κέικ και στολίζουμε με ξύσμα πορτοκάλι ή με ότι άλλο μας αρέσει.
Το τρουφάτο και νηστίσιμο κέικ πορτοκαλιού είναι έτοιμο να το απολαύσουμε. Τόσο αφράτο και νόστιμο που θα το φτιάχνετε συνέχεια!!!
Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο: