fbpx

Κολοκυθοκεφτέδες φούρνου καλύτεροι και από τηγανητοί!!

10'

Χρόνος Εκτέλεσης

25'-30'

Χρόνος Ψησίματος

Εύκολο

Δυσκολία

22

Κομμάτια

Πεντανόστιμοι κολοκυθοκεφτέδες φούρνου που θα τους φτιάχνετε συνέχεια!!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

  • 4 κολοκυθάκια
  • 2 πρέζες αλάτι(για να βγουν τα υγρά τους)
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • 2 μέτρια αυγά
  • μαϊντανός
  • 5-6 φύλλα δυόσμου
  • ελαιόλαδο
  • 150 γρ τυρί γραβιέρα
  • 100 γρ νιφάδες βρώμης
  • 1/2 κτγ αλάτι
  • 2 κτγ αλεύρι γ.ο.χ
  • πιπέρι

Για την σως γιαουρτιού

  • 200 γρ γιαούρτι 2%
  • άνηθος
  • ξύσμα λεμόνι
  • ελαιόλαδο
  • χυμό από 1/2 λεμόνι

 

Βρες όλα τα Ιαπωνικά 🔪Μαχαίρια Samura®️ 👉 https://bit.ly/SamuraGreece

Ο Παναγιώτης 🔪χρησιμοποιεί:

🔪Μαγνητική βάση, στήριξης μαχαιριών: https://bit.ly/3K8EHrZ

🔪Μαχαίρι Σεφ 21cm, KAIJU: https://bit.ly/3ZFtllb

🔪Μαχαίρι γενικής χρήσης 15cm, KAIJU: https://bit.ly/3KrBdCm

🔪Μαχαίρι ξεφλουδίσματος 7.8cm, KAIJU: https://bit.ly/3U4MUlD

🔪Μαχαίρι Ψωμιού 20cm, BAMBOO: https://bit.ly/3Kr8eib

🔪Μαχαίρι Santoku 16cm, BAMBOO: https://bit.ly/3GdwfGK

🔪Μαχαίρι Ντομάτας 12cm, MO-V: https://bit.ly/3K4PV0H

🔪Μπαλτάς 18cm, Mad Bull: https://bit.ly/3zrhjRB

🔪Ανοξείδωτος Αποφλοιωτής Λαχανικών (Λεία Λεπίδα): https://bit.ly/40Fry0W

🔪Ανοξείδωτος Αποφλοιωτής Λαχανικών (Οδοντωτή Λεπίδα): https://bit.ly/40S1Bvf

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε τις άκρες από τα κολοκυθάκια με ένα μαχαίρι και τα τρίβουμε στον τρίφτη.
  2. Προσθέτουμε 2 πρέζες αλάτι και τα ανακατεύουμε με τα χέρια μας.
  3. Τα βάζουμε σε ένα τούλι και τα σουρώνουμε πολύ καλά.
  4. Τα προσθέτουμε σε ένα μπολ μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι , τον μαιντανό, το σκόρδο, το αλάτι , το πιπερι, το τυρί γραβιέρα, τις νιφάδες βρώμης, το ελαιόλαδο, το αλεύρι γ.ο.χ και ανακατεύουμε παρα πολύ καλά το μείγμα.
  5. Λαδώνουμε τα χέρια μας και μετράμε το κάθε κομμάτι να ναι 50 γρ.
  6. Τα βάζουμε σε ένα ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 25-30 λεπτά στους 180 c.
  7. Τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 10-15 λεπτά.
  8. Για την σως γιαουρτιού ρίχνουμε σε ένα μπολάκι το γιαούρτι με 2% , τον άνηθο, το ελαιόλαδο, το ξύσμα λεμόνι, τον χυμό από 1/2 λεμόνι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  9. Πεντανόστιμοι κολοκυθοκεφτέδες φούρνου που θα τους φτιάχνετε συνέχεια!

Για όλες τις περιστάσεις ιδανικοί χωρίς λάδια και τηγάνια!!

Καλή σας επιτυχία!!

Δείτε το βίντεο εδώ :

Share :

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top

Δείτε τη Συνταγή από το LIVE KITCHEN