30'
Χρόνος Εκτέλεσης
120'
Χρόνος Αναμονής
Εύκολο
Δυσκολία
20
Μερίδες
Κορμός Ψυγείου Απόλαυση ( Μωσαϊκό)
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 225 γρ μπισκότα πτι μπερ
- 250 γρ αγελαδινό βούτυρο
- 400 γρ ζαχαρούχο
- 3 κτσ κακάο σκόνη
- 200 γρ κουβερτούρα
- 70 γρ φουντούκια
- 1 κτσ υγρή βανίλια
Εκτέλεση
- Σε ένα κατσαρολάκι σε πολύ χαμηλή φωτιά λιώνουμε σιγά σιγά 250γρ βούτυρο.Μετά προσθέτουμε 400γρ ζαχαρούχο γάλα,3κτσ κακάο σε σκόνη, 1κτσ υγρή βανίλια, 200γρ κουβερτούρα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε ώσπου να λιώσουν τα υλικά και να δέσουν μεταξύ τους
- Έπειτα σε ένα μπολ σπάμε 225 γρ μπισκότα πτι μπερ και ρίχνουμε το μείγμα που φτιάξαμε
- Σύνεχίζουμε σπάζοντας στον πολυκόφτη 70γρ φουντούκια και προσθετοντάς τα και αυτά μέσα στο μπολ. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο μέχρι να σφήξει. Στην συνέχεια αφού σφίξει το μεταφέρουμε σε μια λαδόκολλα και του δίνουμε το σχήμα
- Το βάζουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες. Μόλις παγώσει το κόβουμε σε κομμάτια και το διατηρούμε στο ψύγείο.Ο κορμός μας είναι έτοιμος πεντανόστιμος που με την γεύση του ενθουσιάζει μικρούς και μεγάλους
Καλή σας επιτυχία