fbpx

Ψωμάκια brioche Αφράτα & Λαχταριστά

30'

Χρόνος Εκτέλεσης

150'

Χρόνος Αναμονής

20'

Χρόνος Ψησίματος

Εύκολο

Δυσκολία

20

Μερίδες

Ψωμάκια brioche Αφράτα & Λαχταριστά

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

  • 700 γρ αλεύρι για τσουρέκι
  • 2 κτγ αλάτι
  • 100 γρ γάλα
  • 6 μικρά αυγά=280 γρ
  • 150 γρ αγελαδινό βούτυρο
  • 1 κτγ ζάχαρη
  • 9 γρ ξηρή μαγιά

Για το άλειμμα:

  • 1 αυγό

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε 100γρ γάλα,9γρ ξηρή μαγιά, 1κτγ ζάχαρη, 6 μικρά αυγά ,2 κτγ αλάτι,700γρ αλεύρι για τσουρέκια και 150γρ βούτυρο και πλάθουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει μια ωραία ζύμη
  2. Έπειτα σκέπάζουμε την ζύμη με μια μεμβράνη και την βάζουμε για ξεκούραση 2 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου 25c
  3. Στην συνέχεια αφού έχει φουσκώσει παίρνουμε την ζύμη και την χωρίζουμε σε μικρα μπαλάκια των 120 γρ.
  4. Τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 30-35 λεπτά
  5. Μετά τα αλείφουμε ένα ένα με ένα αυγό και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 20 λεπτά στους 180c.

Μετά το ψήσιμο τα ψωμάκια μας είναι έτοιμα λαχταριστά και αφράτα

Καλή σας Απόλαυση!!

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top