fbpx

Το πιο αφράτο Κεικ Λεμονιού -Τύφλα να έχει η Λεμονόπιτα

30'

Χρόνος Εκτέλεσης

50'

Χρόνος Ψησίματος

Εύκολο

Δυσκολία

12

Μερίδες

Το πιο αφράτο Κεικ Λεμονιού -Τύφλα να έχει η Λεμονόπιτα

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

Για το σιρόπι

  • 600 γρ ζάχαρη
  • 500 ml νερό
  • Φλούδα από 1 λεμόνι
  • Χυμό από 1/2 λεμόνι

Για το κεικ

  • 4 αυγά
  • 200 γρ ζάχαρη
  • 200 γρ γάλα
  • 170 γρ ηλιέλαιο
  • 20 γρ μπέικεν πάουντερ
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Χυμό από 1/2 λεμόνι
  • 2 βανίλιες
  • 360 γρ αλεύρι

Ταψί 35×25

Εκτέλεση

  1. Ξεκινάμε με το σιρόπι και σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε 600γρ ζάχαρη, 500mlνερό , τις φλούδες από το λεμόνι και τον χυμό από το λεμόνι και μόλις βράσει αποσύρουμε από την φωτιά και το αφήνουμε στην ακρη.
  2. Στην συνέχεια φτιάχνουμε το κεικ.Σε ένα μπολ χτυπάμε για 5 λεπτά τα αυγά μαζί με 200γρ ζάχαρη.Μετά ρίχνουμε σιγά σιγά 200γρ γάλα και 170γρ ηλιέλαιο και συνεχίζουμε με το ξύσμα λεμονιού και τον χυμό του.Προσθέτουμε και 2 βανίλιες , 360γρ αλεύρι,20γρ το μπέικεν κοσκινισμένα και ανακατεύουμε καλά
  3. Ψήνουμε σε ταψακι 35χ25 σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 45-50 λεπτά στους 170c.
  4. Το σιροπιάζουμε αμέσως.Το σιρόπι να ναι κρύο και το κέικ ζεστό.Το αφήνουμε να κρυώσει και έπειτα το κόβουμε και μπορούμε να το σερβίρουμε με παγωτό βανίλια

Το κεικ λεμονιου είναι τόσο νόστιμο και αφράτο που θα σας εντυπωσιάσει

Καλη σας επιτυχία

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top