fbpx

Κουραμπιέδες που λιώνουν στο στόμα!! Συνταγή

20΄

Χρόνος Εκτέλεσης

12'

Χρόνος Ψησίματος

Εύκολο

Δυσκολία

75

Μερίδες

Φτιάξτε Λαχταριστούς Κουραμπιέδες που λιώνουν στο Στόμα!!Κάντε βήμα βήμα την συνταγή και θα με θυμηθείτε!!!

Οι Παραδοσιακοί Κουραμπιέδες Γίνονται μόνο με ζάχαρη , βούτυρο καλής ποιότητας μισό αιγοπρόβιο και μισό Αγελαδινό βούτυρο.Αν δεν θέλουμε το αιγοπρόβιο βάζουμε μόνο Αγελαδινό και αλεύρι Μαλακό !Και στο τέλος αν θέλουμε ραντίζουμε με ανθόνερο!!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

Για την ζύμη

  • 800 γρ αλεύρι Γ.ο.χ
  • 200 γρ ζάχαρη άχνη
  • 500 γρ βούτυρο τύπου Κερκύρας(σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 2 βανιλίνες
  • 100 γρ αμύγδαλο φιλέ

Για το πασπάλισμα

  • 300 γρ ζάχαρη άχνη
  • 1 κτσ κορν φλάουρ

Εκτέλεση

  1. Σε ένα ταψάκι βάζουμε να καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα φιλέ στον φούρνο στους 170 C για 7 λεπτά.
  2. Χτυπάμε στο μίξερ  σε δυνατή ταχύτητα το βούτυρο(σε θερμοκρασία δωματίου) μαζί με την ζάχαρη άχνη για περίπου 10 λεπτά.
  3. Βάζουμε για λίγο στην κατάψυξη τα αμύγδαλά διότι θα πρέπει να ναι κρύα όταν τα ρίξουμε μέσα στο μείγμα.
  4. Τα ρίχνουμε τα αμύγδαλα μαζί με τις βανιλίνες  μέσα στο μίξερ και συνεχίζουμε να χτυπάμε για ακόμη 1 λεπτό.
  5. Βγάζουμε από το μίξερ το μείγμα και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι Γ.Ο.Χ κοσκινίζοντάς το .
  6. Ανακατεύουμε με μια μαρίζ όχι με τα χέρια μας.
  7. Μετράμε 20 γρ και αφού κάνουμε μπαλάκι πολύ απαλά με τις παλάμες μας πατάμε λίγο στην μέση με το δάχτυλό μας τον κάθε κουραμπιέ. 
  8. Τους βάζουμε στο ταψί και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με όλη την υπόλοιπη ζύμη.
  9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 12-13 λεπτά στους 170 c.
  10. Τους αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.
  11. Σε ένα μπολ ρίχνουμε την ζάχαρη άχνη μαζί με 1 κτσ κορν φλάουρ και τους πασπαλίζουμε έναν έναν.
  12. Οι κουραμπιέδες είναι έτοιμοι τόσο νόστιμοι και αφράτοι που κυριολεκτικά λιώνουν στο στόμα!!
  13. Φέτος τα Χριστούγεννα οι κουραμπιέδες σας θα είναι οι καλύτεροι από όλους!!

Καλή σας επιτυχία

Share :

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top

Δείτε τη Συνταγή από το LIVE KITCHEN