80'
Χρόνος Εκτέλεσης
60'
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
9
Μερίδες
Όταν δεν έχετε πολύ χρόνο φτιάξτε αυτό το εύκολο και Πεντανόστιμο Κέικ πορτοκαλιού!!Είναι τόσο αφράτο και δεν τρίβεται! Δοκιμάστε το!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για την ζύμη του κέικ
- 500 γρ αλεύρι που φουσκώνει
- 2 μεσαία αυγά
- 150 γρ ηλιέλαιο
- 350 γρ χυμό πορτοκάλι
- 2 βανιλίνες
- 150 γρ ζάχαρη
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 400 γρ ζαχαρούχο γάλα
Για το αλευροβουτύρωμα
- Ηλιέλαιο+αλεύρι
Ταψί 25χ30 εκ.
Εκτέλεση
- Ρίχνουμε τον χυμό πορτοκάλι μαζί με το ξύσμα πορτοκάλι , το ηλιέλαιο τα αυγά την ζάχαρη τις βανιλίνες , το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε το αλεύρι που φουσκώνει και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να δέσει το μείγμα.
- Σε ένα ταψάκι 25χ30 εκ. αλείφουμε ηλιέλαιο και πασπαλίζουμε με αλεύρι για να μην μας κολλήσει το μείγμα.
- Ρίχνουμε το μείγμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 50-60 λεπτά στους 170 c.
- Το αφήνουμε να κρυώσει πριν το κόψουμε.
- Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη αν θέλουμε.
- Το κεικ πορτοκάλι με το ζαχαρούχο είναι τόσο αφράτο και νόστιμο που θα το φτιάχνεται συνέχεια!!
Καλή σας επιτυχία