30'
Χρόνος Εκτέλεσης
30'
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
20
Μερίδες
Λαχταριστά Πρωτότυπα Κρουασανάκια -Τυροπιτάκια
Υλικά
- 500 γρ φύλλο κρούστας για γλυκά
- 150 γρ νερό
- 100 γρ στραγγιστό γιαούρτι
- 50 γρ ελαιόλαδο
- 1 κτσ αλεύρι
- αλάτι&πιπέρι
- 400 γρ τυρί φέτα
Για το άλειμμα:
- 1 αυγό
- σουσάμι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ βάζουμε 150γρ νερό, 50γρ ελαιόλαδο, 1κτσ αλεύρι, 100γρ γιαούρτι, αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά
- Αφήνουμε τα φύλλα μας σε θερμοκρασία δωματίου για 3 ώρες πριν τα χρησιμοποιήσουμε
- Βρέχουμε ένα ένα τα φύλλα με το μείγμα που φτιάξαμε και προσθέτουμε σε κάθε φύλλο και το τυρί μας
- Xρησιμοποιούμε 6 φύλλα στην αρχή και κοβουμε τα πιτάκια μας
- Τα υπόλοιπα 6 στην συνέχεια.Συνολικά βγαίνουν 20 κομμάτια
- Τέλος τα αλείφουμε με αυγό και σουσάμι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά στον αέρα στους 160c
Καλή σας επιτυχία