fbpx

Τάρτα με μπανάνες &Παγωτό Βανίλιας

30'

Χρόνος Εκτέλεσης

60'

Χρόνος Αναμονής

30'

Χρόνος Ψησίματος

Εύκολο

Δυσκολία

15

Μερίδες

Τάρτα με μπανάνες &Παγωτό Βανίλιας

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

  • Για την ζύμη:
  •  400 γρ σφολιάτα

Για το σιρόπι:

  • 80 γρ βούτυρο αγελάδος
  • 160 γρ μαύρη ζάχαρη
  • 1/2 κτγ κανέλα
  • Λίγο αλάτι

Για την γέμιση:

  • 5 μπανάνες

Πυρέξ 23cm

Εκτέλεση

  1. Ξεκινάμε και αναποδογυρίζουμε το πυρεξ μας πάνω στην σφολιάτα μας αφού πρώτα την έχουμε αφήσει 2 ώρες περίπου σε θερμοκρασία δωματίου βγαζοντάς την από την κατάψυξη
  2. Με το πιρούνι μας τρυπάμε την σφολιάτα μας παντού την βάζουμε στην άκρη και την καλύπτουμε με μία μεμβράνη γι να μην ξεραθεί.
  3. Έπειτα συνεχίζουμε με το σιρόπι μας βάζουμε  ένα αντικολλητικό τηγάνι επάνω στην φωτιά και προσθέτουμε 80γρ βούτυρο, 160γρ μαυρη ζάχαρη, 1/2 κτγ κανέλα και  αλάτι.Ανακατεύουμε καλά για λίγη ώρα ώσπου να δέσουν τα υλικά μαζί.
  4. Ύστερα αφού έχουμε καθαρίσει τις μπανάνες μας, αποσύρουμε το τηγάνι από την φωτιά και τις βάζουμε μέσα στο σιρόπι για λίγο
  5. Τέλος βάζουμε τις μπανάνες σε πυρέξ  23 cm και ρίχνουμε από πάνω το σιρόπι μας.
  6. Βάζουμε και την σφολιάτα μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 30 λεπτά στους 190 c.
  7. Aφού την βγάλουμε από τον φούρνο την αφήνουμε να κρυώσει για 1 ώρα και έπειτα την αναποδογυρίζουμε
  8. Η τάρτα μας είναι έτοιμη και μπορούμε να την απολαύσουμε με υπέροχο παγωτό βανίλιας…Ένας υπέροχος συνδυασμός
  9. Μπορούμε εάν θέλουμε να προσθέσουμε και βανίλιες μέσα στο σιρόπι μας 

Καλή σας Απόλαυση!

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top