30'
Χρόνος Εκτέλεσης
60'
Χρόνος Αναμονής
30'
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
15
Μερίδες
Τάρτα με μπανάνες &Παγωτό Βανίλιας
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- Για την ζύμη:
- 400 γρ σφολιάτα
Για το σιρόπι:
- 80 γρ βούτυρο αγελάδος
- 160 γρ μαύρη ζάχαρη
- 1/2 κτγ κανέλα
- Λίγο αλάτι
Για την γέμιση:
- 5 μπανάνες
Πυρέξ 23cm
Εκτέλεση
- Ξεκινάμε και αναποδογυρίζουμε το πυρεξ μας πάνω στην σφολιάτα μας αφού πρώτα την έχουμε αφήσει 2 ώρες περίπου σε θερμοκρασία δωματίου βγαζοντάς την από την κατάψυξη
- Με το πιρούνι μας τρυπάμε την σφολιάτα μας παντού την βάζουμε στην άκρη και την καλύπτουμε με μία μεμβράνη γι να μην ξεραθεί.
- Έπειτα συνεχίζουμε με το σιρόπι μας βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι επάνω στην φωτιά και προσθέτουμε 80γρ βούτυρο, 160γρ μαυρη ζάχαρη, 1/2 κτγ κανέλα και αλάτι.Ανακατεύουμε καλά για λίγη ώρα ώσπου να δέσουν τα υλικά μαζί.
- Ύστερα αφού έχουμε καθαρίσει τις μπανάνες μας, αποσύρουμε το τηγάνι από την φωτιά και τις βάζουμε μέσα στο σιρόπι για λίγο
- Τέλος βάζουμε τις μπανάνες σε πυρέξ 23 cm και ρίχνουμε από πάνω το σιρόπι μας.
- Βάζουμε και την σφολιάτα μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 30 λεπτά στους 190 c.
- Aφού την βγάλουμε από τον φούρνο την αφήνουμε να κρυώσει για 1 ώρα και έπειτα την αναποδογυρίζουμε
- Η τάρτα μας είναι έτοιμη και μπορούμε να την απολαύσουμε με υπέροχο παγωτό βανίλιας…Ένας υπέροχος συνδυασμός
- Μπορούμε εάν θέλουμε να προσθέσουμε και βανίλιες μέσα στο σιρόπι μας
Καλή σας Απόλαυση!