30'
Χρόνος Εκτέλεσης
3 ώρες
Χρόνος Αναμονής
Εύκολο
Δυσκολία
12
Μερίδες
Αν θέλετε να φτιάξετε ενα ελαφρύ γλυκάκι σκέτη απόλαυση! Τότε πρέπει να το δοκιμάσετε!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 300 γρ ζάχαρη
- 400 γρ νερό
- 300 γρ φρυγανιές(38 φρυγανιές)
- Μαρμελάδα φράουλα
- 1 λίτρο γάλα αμυγδάλου
- 200 γρ ζάχαρη
- 100 γρ κορν φλάουρ
- 2 βανιλίνες
- 500 μλ φυτική σαντιγύ
- κανέλα σκόνη
Εκτέλεση
- Ξεκινάμε την συνταγή φτιάχνοντας το σιρόπι.Σε ένα κατσαρολάκι πάνω στην φωτιά ρίχνουμε 300γρ ζάχαρη και 400γρ νερό και το βράζουμε για 1 λεπτο. Έπειτα αποσύρουμε από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει
- Αφού κρυώσει σε ένα ταψάκι 25χ30 βουτάμε τις φρυγανιές (38 κομμάτια περίπου) στο σιρόπι και τις στρώνουμε στο ταψάκι
- Μέτά απλώνουμε μαρμελάδα φράουλα και ξανακάνουμε ακόμη μια στρώση με φρυγανιές
- Αφήνουμε στην άκρη το ταψάκι και σε μια κατσαρόλα πάνω στην φωτιά ρίχνουμε 1 λίτρο γάλα αμυγδάλου, 200γρ ζάχαρη, 100γρ κορν φλάουρ και ανακατεύουμε ώσπου να πήξει.Έπειτα προσθέτουμε και τις 2 βανιλίνες και το αποσύρουμε από την φωτιά
- Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το σκεπάζουμε με διαφανής μεμβράνη(να εφαπτεται πάνω στην κρέμα)και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Μόλις κρυώσει το αφρατεύουμε με το μίξερ και προσθέτουμε την σαντιγύ με φυτικά λιπαρά και ανακατεύουμε πολύ καλά
- Στην συνέχεια με ένα κορνέ βάζουμε την υπόλοιπη σαντιγύ και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 ώρες.
Μετά από 3 ώρες το σερβίρουμε με κανέλα το γλυκό μας είναι έτοιμο πεντανόστιμο και ελαφρύ για όλες τις ώρες
Καλή σας επιτυχία!!!