fbpx

Λαχταριστό Δροσερό Γλυκάκι (Γλυκό Ψυγείου με κρέμα Βανίλια)

30'

Χρόνος Εκτέλεσης

3 ώρες

Χρόνος Αναμονής

Εύκολο

Δυσκολία

12

Μερίδες

Αν θέλετε να φτιάξετε ενα ελαφρύ γλυκάκι σκέτη απόλαυση! Τότε πρέπει να το δοκιμάσετε!!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

  • 300 γρ ζάχαρη
  • 400 γρ νερό
  • 300 γρ φρυγανιές(38 φρυγανιές)
  • Μαρμελάδα φράουλα
  • 1 λίτρο γάλα αμυγδάλου
  • 200 γρ ζάχαρη
  • 100 γρ κορν φλάουρ
  • 2 βανιλίνες
  • 500 μλ φυτική σαντιγύ
  • κανέλα σκόνη

Εκτέλεση

  1. Ξεκινάμε την συνταγή φτιάχνοντας το σιρόπι.Σε ένα κατσαρολάκι πάνω στην φωτιά ρίχνουμε 300γρ ζάχαρη και 400γρ νερό και το βράζουμε για 1 λεπτο. Έπειτα αποσύρουμε από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει
  2. Αφού κρυώσει σε ένα ταψάκι 25χ30 βουτάμε τις φρυγανιές (38 κομμάτια περίπου) στο σιρόπι και τις στρώνουμε στο ταψάκι
  3. Μέτά απλώνουμε μαρμελάδα φράουλα και ξανακάνουμε ακόμη μια στρώση με φρυγανιές
  4. Αφήνουμε στην άκρη το ταψάκι και σε μια κατσαρόλα πάνω στην φωτιά ρίχνουμε 1 λίτρο  γάλα αμυγδάλου, 200γρ ζάχαρη, 100γρ κορν φλάουρ και ανακατεύουμε ώσπου να πήξει.Έπειτα προσθέτουμε και τις 2 βανιλίνες και το αποσύρουμε από την φωτιά
  5. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το σκεπάζουμε με διαφανής μεμβράνη(να εφαπτεται πάνω στην κρέμα)και το αφήνουμε να κρυώσει.
  6. Μόλις κρυώσει το αφρατεύουμε με το μίξερ και προσθέτουμε την σαντιγύ με φυτικά λιπαρά και ανακατεύουμε πολύ καλά
  7. Στην συνέχεια με ένα κορνέ βάζουμε την υπόλοιπη σαντιγύ και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 ώρες.

Μετά από 3 ώρες το σερβίρουμε με κανέλα το γλυκό μας είναι έτοιμο πεντανόστιμο και ελαφρύ για όλες τις ώρες

Καλή σας επιτυχία!!!

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top