35΄
Χρόνος Εκτέλεσης
Μέτρια
Δυσκολία
40
Μερίδες
Τα πιο νόστιμα σιροπιαστά Τουλουμπάκια που έχετε δοκιμάσει ποτέ σας!!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 2 φλιτζάνια νερό
- 100 γρ βούτυρο
- 3 αυγά
- 2.5 φλιτζάνια αλεύρι
- 1 κουταλιά της σούπας κορν φλαουρ
- 3 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι
- 2 βανιλίνες
Για το σιρόπι
- 3 φλιτζάνια ζάχαρη
- 2 φλιτζάνια νερό
- Μια κουταλιά χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
- Bάζουμε μια κατσαρόλα πάνω στην φωτιά ρίχνουμε το νερό την ζάχαρη και τον χυμό λεμόνι και βράζουμε για 10 λεπτά.
- Σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, το βούτυρο , τις βανιλίνες και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι.
- Ανακατεύουμε συνεχώς πάνω στην φωτιά μέχρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
- Αποσύρουμε από την φωτιά και βάζουμε το ζυμάρι μέσα στην κουζινομηχανή.
- Προσθέτουμε το σιμιγδάλι το ψιλό , το κορν φλάουρ και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα στο μίξερ.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά τα αυγά και αφού αναμιχθούν πολύ καλά όλα μαζί κλείνουμε το μίξερ και βάζουμε την ζύμη μέσα σε ένα κορνέ.
- Γεμίζουμε ένα τηγάνι με ηλιέλαιο και αφού ζεσταθεί το λάδι πατάμε το κορνέ και κόβουμε με ένα ψαλίδι ένα ένα το κάθε τουλουμπάκι.
- Τα τηγανίζουμε όλα βάζοντάς τα σε ένα μπολ και μόλις κρυώσουν τα περιλούζουμε με το σιρόπι που φτιάξαμε(να είναι και τα 2 κρύα).
- Τα αφήνουμε για λίγο να τραβήξουν το σιρόπι.
Τα τουλουμπάκια είναι έτοιμα σούπερ σιροπιασμένα που θα τα λατρέψετε!!
Καλή σας επιτυχία!!!