fbpx

Η καλύτερη σοκολατόπιτα που έχετε δοκιμάσει!!

60'

Χρόνος Εκτέλεσης

35'

Χρόνος Ψησίματος

Μέτρια

Δυσκολία

8

Μερίδες

Φτιάξτε εύκολα και χωρίς καθόλου κόπο την πιο νόστιμη και γευστική σοκολατόπιτα που υπάρχει!!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

  • 350 γρ φύλλο κρούστας
  • 200 γρ κουβερτούρα (65% κακάο)
  • 200 γρ γάλα
  • 200 γρ ζάχαρη
  • 150 γρ ηλιέλαιο
  • 2 κτγ μπέικεν πάουντερ
  • 3 αυγά
  • 2 βανιλίνες
  • Λίγο αλάτι

   Για το σιρόπι

  • 250 γρ νερό
  • 150 γρ ζάχαρη
  • 2 κτσ κακάο

     Για τη φόρμα (28 εκ)

  • Λίγο βούτυρο και κακάο

Εκτέλεση

  1. Προσθέτουμε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη, το νερό και βράζουμε (το σιρόπι), σε μέτρια φωτιά, για 2′.
  2. Απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε  μέχρι να διαλυθεί καλά.
  3. Κόβουμε τα φύλλα κρούστας σε κομμάτια και τα αφήνουμε στην άκρη.
  4. Προσθέτουμε σε ένα μπολ τα ασπράδια τα αυγά, το αλάτι και τα χτυπάμε για λίγα λεπτά με ένα μίξερ χειρός μέχρι να γίνει μαρέγκα.
  5. Προσθέτουμε αργά τους κρόκους, τη ζάχαρη, το ηλιέλαιο και τις βανιλίνες.
  6. Προσθέτουμε σε ένα μπολ τη κουβερτούρα (αφού τη σπάσουμε σε κομμάτια) και ρίχνουμε το γάλα (καυτό).
  7. Το αφήνουμε για 1 λεπτό και ανακατεύουμε με μια μαρίζ, μέχρι να διαλυθεί καλά η κουβερτούρα.
  8. Προσθέτουμε την λιωμένη κουβερτούρα μέσα στο άλλο μείγμα ανακατεύοντας τα πολύ καλά.
  9. Προσθέτουμε στο το μπέικεν πάουντερ τα φύλλα κρούστας και ανακατεύουμε.
  10. Βουτυρώνουμε το ταψί σε όλη την επιφάνεια και το πασπαλίζουμε με κακάο.
  11. Ρίχνουμε το μείγμα και το στρώνουμε να πάει σε όλη την επιφάνεια.
  12. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 35′ στους 180 c.
  13. Μόλις είναι  ζεστή η σοκολατόπιτα ρίχνουμε το κρύο σιρόπι.
  14. Την αφήνουμε να κρυώσει καλά και κόβουμε σε κομμάτια.

Η σοκολατόπιτα μας είναι έτοιμη για κατανάλωση.

       Καλή σας επιτυχία!!

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top