60'
Χρόνος Εκτέλεσης
35'
Χρόνος Ψησίματος
Μέτρια
Δυσκολία
8
Μερίδες
Φτιάξτε εύκολα και χωρίς καθόλου κόπο την πιο νόστιμη και γευστική σοκολατόπιτα που υπάρχει!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 350 γρ φύλλο κρούστας
- 200 γρ κουβερτούρα (65% κακάο)
- 200 γρ γάλα
- 200 γρ ζάχαρη
- 150 γρ ηλιέλαιο
- 2 κτγ μπέικεν πάουντερ
- 3 αυγά
- 2 βανιλίνες
- Λίγο αλάτι
Για το σιρόπι
- 250 γρ νερό
- 150 γρ ζάχαρη
- 2 κτσ κακάο
Για τη φόρμα (28 εκ)
- Λίγο βούτυρο και κακάο
Εκτέλεση
- Προσθέτουμε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη, το νερό και βράζουμε (το σιρόπι), σε μέτρια φωτιά, για 2′.
- Απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί καλά.
- Κόβουμε τα φύλλα κρούστας σε κομμάτια και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Προσθέτουμε σε ένα μπολ τα ασπράδια τα αυγά, το αλάτι και τα χτυπάμε για λίγα λεπτά με ένα μίξερ χειρός μέχρι να γίνει μαρέγκα.
- Προσθέτουμε αργά τους κρόκους, τη ζάχαρη, το ηλιέλαιο και τις βανιλίνες.
- Προσθέτουμε σε ένα μπολ τη κουβερτούρα (αφού τη σπάσουμε σε κομμάτια) και ρίχνουμε το γάλα (καυτό).
- Το αφήνουμε για 1 λεπτό και ανακατεύουμε με μια μαρίζ, μέχρι να διαλυθεί καλά η κουβερτούρα.
- Προσθέτουμε την λιωμένη κουβερτούρα μέσα στο άλλο μείγμα ανακατεύοντας τα πολύ καλά.
- Προσθέτουμε στο το μπέικεν πάουντερ τα φύλλα κρούστας και ανακατεύουμε.
- Βουτυρώνουμε το ταψί σε όλη την επιφάνεια και το πασπαλίζουμε με κακάο.
- Ρίχνουμε το μείγμα και το στρώνουμε να πάει σε όλη την επιφάνεια.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 35′ στους 180 c.
- Μόλις είναι ζεστή η σοκολατόπιτα ρίχνουμε το κρύο σιρόπι.
- Την αφήνουμε να κρυώσει καλά και κόβουμε σε κομμάτια.
Η σοκολατόπιτα μας είναι έτοιμη για κατανάλωση.
Καλή σας επιτυχία!!