30'
Χρόνος Εκτέλεσης
480'
Χρόνος Αναμονής
50'
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
12
Μερίδες
Πεντανόστιμη Μαστιχωτή "Σοκολατόπιτα" με άρωμα πορτοκαλιού , όχι σαν Κέικ
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για το παντεσπάνι:
- 250 γρ αλεύρι
- 150 γρ βούτυρο αγελάδος
- 250 γρ γάλα
- 200 γρ ζάχαρη
- Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 1,5 κτσ κακάο σε σκόνη
- 200 γρ κουβερτούρα
- 4 αυγά
- 2 βανίλιες
Για το σιρόπι:
- 200 γρ κουβερτούρα
- 100 γρ νερό
- 200 γρ ζάχαρη
- 330 μλ κρέμα γάλακτος
φόρμα 26 cm
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε 4 αυγά, 200 γρ ζάχαρη και χτυπάμε καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη
- Προσθέτουμε 1,5 κτσ κακάο σκόνη , το ξύσμα απο 2 πορτοκάλια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Ζεσταίνουμε 250 γρ. γάλα και το ρίχνουμε στο μείγμα
- Μετά σ ένα μπολ βάζουμε 200 γρ κουβερτούρα με 150 γρ βούτυρο αγελάδος , καλύπτουμε με μια μεμβράνη και βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτο.
- Με μια μαριζ ανακατεύουμε ώστε να λιώσει η σοκολάτα
- Το ρίχνουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε
- Προσθέτουμε σταδιακά 250 γρ αλεύρι και 2 βανιλιες.
- Αλευρώνουμε και ρίχνουμε κακάο σε μια φόρμα 26 εκ και ρίχνουμε το μείγμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 160c για 50′ λεπτά.
- Τρυπάμε τη σοκολατόπιτα σε όλη την επιφάνεια της.
- Φτιάχνουμε το σιρόπι και σε ενα κατσαρολακι ρίχνουμε 100 γρ νερό, 200 γρ ζάχαρη, 330 μλ κρέμα γάλακτος και βράζουμε για 1 λεπτό.
- Παράλληλα σ ενα μπολ κόβουμε σε κομμάτια 200 γρ κουβερτούρα και την ρίχνουμε στο καυτό σιρόπι.
- Αφήνουμε 1 λεπτό και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
- Ρίχνουμε το σιρόπι πάνω από τη σοκολατοπιτα!
- Πρέπει η σοκολατόπιτα να είναι κρύα και το σιρόπι καυτό
- Την αφήνουμε για 2 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου κι έπειτα την βάζουμε για 6 ώρες μέσα στο ψυγείο
- Ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε κομμάτια
- Είναι πεντανόστιμη και η γεύση της πλησιάζει πολύ την καριόκα με άρωμα πορτοκαλιού!!
- Μια διαφορετική εκδοχή σοκολατόπιτας που δεν θυμίζει Κέικ
Καλή σας Απόλαυση!!