30'
Χρόνος Εκτέλεσης
Εύκολο
Δυσκολία
12
Μερίδες
Δοκίμασε να κάνεις αυτό το φαγητό με πατατούλες, κιμά και μπόλικο τυρί!! απλά θα το λατρέψεις!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 800 γρ πατάτες
- 20 μλ ελαιόλαδο
- 1/4 κτγ πιπέρι
- 1 κτγ αλάτι
Για τον κιμά:
- 500 γρ μοσχαρίσιο κιμά
- 1 κτγ αλάτι
- 20 μλ ελαιόλαδο
- 1/4 κτγ πιπέρι
- 1 κτγ θυμάρι
- 2 κρεμμύδια μεσαία
- 1 σκελίδα σκόρδου
- 1 κτσ αλεύρι Γ.Ο.Χ
- 300 γρ γάλα
- 150 γρ τυρί ρεγκάτο
Πυρέξ 28χ21 εκ.
Εκτέλεση
- Ξεκινάμε καθαριζοντας 800γρ πατάτες.Τις κόβουμε όπως τις τηγανητές.
- Σ ένα τηγάνι προσθέτουμε 20 μλ ελαιόλαδο, τις πατάτες που κόψαμε , 1/4 κτγ πιπέρι, 1κτγ αλάτι και μαγειρευουμε πάνω στη φωτιά για 10-15′ λεπτά.
- Έπειτα ρίχνουμε τις πατάτες σ ενα πυρεξ 20x21cm και συνεχίζουμε με τον κιμά
- Σ ένα τηγάνι προσθέτουμε 20 μλ ελαιολαδο, 2 μεσαία κρεμμυδια αφου τα εχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια, 1 σκελίδα σκόρδου σε κομμάτια και σοτάρουμε.
- Προσθέτουμε 500γρ μοσχαρίσιο κιμά και τον διαλύουμε σε μικρά κομμάτια
- Ρίχνουμε μέσα στον κιμά 1κτγ αλάτι, 1/4κτγ πιπέρι, 1κτγ θυμάρι και ανακατεύουμε.
- Έπειτα προσθέτουμε 1κτσ αλεύρι, 300γρ γάλα και μαγειρεύουμε μέχρι να χυλώσει
- Αφού χυλώσει ρίχνουμε το μείγμα με τον κιμά πάνω απ τις πατάτες και το στρώνουμε σε ολη την επιφάνεια
- Τρίβουμε πάνω απ τον κιμά 150γρ τυρί ρεγκάτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 25-30′ λεπτά στους 180c
Το φαγάκι μας ειναι έτοιμο να το απολαύσουμε εμείς και η οικογένεια μας!!!
Καλή σας Απόλαυση!!
Δείτε το βίντεο!!!