fbpx

Με λίγες Πατάτες και λίγο Κιμά μπορείς να κάνεις Θαύματα!!

30'

Χρόνος Εκτέλεσης

Εύκολο

Δυσκολία

12

Μερίδες

Δοκίμασε να κάνεις αυτό το φαγητό με πατατούλες, κιμά και μπόλικο τυρί!! απλά θα το λατρέψεις!!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

  • 800 γρ πατάτες
  • 20 μλ ελαιόλαδο
  • 1/4 κτγ πιπέρι
  • 1 κτγ αλάτι

Για τον κιμά:

  • 500 γρ μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 κτγ αλάτι
  • 20 μλ ελαιόλαδο
  • 1/4 κτγ πιπέρι
  • 1 κτγ θυμάρι
  • 2 κρεμμύδια μεσαία
  • 1 σκελίδα σκόρδου
  • 1 κτσ αλεύρι Γ.Ο.Χ
  • 300 γρ γάλα
  • 150 γρ τυρί ρεγκάτο

Πυρέξ 28χ21 εκ. 

Εκτέλεση

  1. Ξεκινάμε καθαριζοντας 800γρ πατάτες.Τις κόβουμε όπως τις τηγανητές.
  2. Σ ένα τηγάνι προσθέτουμε 20 μλ ελαιόλαδο, τις πατάτες  που κόψαμε , 1/4 κτγ πιπέρι, 1κτγ αλάτι και μαγειρευουμε πάνω στη φωτιά για 10-15′ λεπτά.
  3. Έπειτα ρίχνουμε τις πατάτες σ ενα πυρεξ  20x21cm  και συνεχίζουμε με τον κιμά
  4. Σ ένα τηγάνι προσθέτουμε 20 μλ ελαιολαδο, 2 μεσαία κρεμμυδια αφου τα εχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια, 1 σκελίδα σκόρδου σε κομμάτια και σοτάρουμε. 
  5. Προσθέτουμε 500γρ μοσχαρίσιο κιμά και τον διαλύουμε σε μικρά κομμάτια
  6. Ρίχνουμε μέσα στον κιμά 1κτγ αλάτι, 1/4κτγ πιπέρι, 1κτγ θυμάρι και ανακατεύουμε.
  7. Έπειτα προσθέτουμε 1κτσ αλεύρι, 300γρ γάλα και μαγειρεύουμε μέχρι να χυλώσει
  8. Αφού χυλώσει ρίχνουμε το μείγμα με τον κιμά πάνω απ τις πατάτες και το στρώνουμε σε ολη την επιφάνεια
  9. Τρίβουμε πάνω απ τον κιμά 150γρ τυρί ρεγκάτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 25-30′ λεπτά στους 180c

Το φαγάκι μας ειναι έτοιμο να το απολαύσουμε εμείς και η οικογένεια μας!!!

 

Καλή σας Απόλαυση!!

Δείτε το βίντεο!!! 

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top