fbpx

Τουρτα Red Velvet για του Αγίου Βαλεντίνου και όχι μόνο | Συνταγή

30'

Χρόνος Εκτέλεσης

1 ώρα

Χρόνος Αναμονής

15-20 λεπτά

Χρόνος Ψησίματος

Μέτριο

Δυσκολία

10

Μερίδες

Τουρτα Red Velvet για του Αγίου Βαλεντίνου και όχι μόνο

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

Για το παντεσπάνι:

  • 4 αυγά
  • 220 γρ ζάχαρη
  • 200 γρ ηλιέλαιο
  • 150 γρ γιαούρτι
  • 120 γρ γάλα
  • 280 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
  • 15 γρ κακάο
  • 1 κτσ βανίλια υγρή
  • 1 κτσ κόκκινο χρώμα ζαχ/στικής σε πάστα
  • 1 κτσ ξύδι
  • 1 κτγ μαγειρική σόδα
  • 2 κτσ μαρμελάδα φράουλα
  • Λίγο νερό

Για την κρέμα:

  • 250 γρ τυρί μασκαρπόνε
  • 500 μλ κρέμα γάλακτος 38%λιπαρά
  • 100 γρ ζάχαρη 1 κτσ υγρή βανίλια

Για το στολισμό:

  • Ζαχαρόπαστα

ταψί 40χ33 εκ.

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ σπάμε 4 αυγά και 220γρ ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά με το μίξερ να αφρατέψουν.
  2. Ρίχνουμε 200γρ ηλιέλαιο, 150γρ γιαούρτι ,120γρ γάλα, 1κτσ υγρή βανίλια, 15γρ κακάο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  3. Προσθέτουμε 1κτσ ξύδι και 1κτγ μαγειρική σόδα και ανακατεύουμε για ακόμα λίγο.
  4. Προσθέτουμε το χρώμα ζαχ/στικής και ανακατεύουμε ξανά μέχρι να βγει το χρώμα που θέλουμε.
  5. Σε ένα ταψί 40χ33 εκ αφού το έχουμε αλείψει με βούτυρο το σκεπάζουμε με μια λαδόκολλα και ρίχνουμε το μείγμα ομοιόμορφα παντού
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 15-20 λεπτά στους 180c.
  7. Μόλις ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει
  8. Φτιάχνουμε την κρέμα και Σε ένα μπολ χτυπάμε 250γρ τυρί μασκαρπόνε μαζί με 100γρ ζάχαρη και 1κτσ υγρή βανίλια.
  9. Προσθέτουμε 500μλ κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να γίνει σφιχτή η κρέμα
  10. Χωρίζουμε το παντεσπάνι στα 4 με την βοήθεια ενός χάρακα.
  11. Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε 2 κτσ μαρμελάδα φράουλα με λίγο νερό και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί καλά η μαρμελάδα.
  12. Παίρνουμε το πρώτο παντεσπάνι και ρίχνουμε λίγο από το σιρόπι .
  13. Βάζουμε από πάνω την κρέμα και την απλώνουμε καλά.
  14. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία σε όλα τα υπόλοιπα κομμάτια από το παντεσπάνι.
  15. Καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα όλη την τούρτα και έπειτα στολίζουμε με ζαχαρόπαστα ή όπως αλλιώς θέλουμε.
  16. Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για 1 ώρα

Μετά από 1 ώρα η τούρτα είναι έτοιμη υπέροχη οπτικά αλλά και γευστικά. Μια υπέροχη πρόταση για την γιορτή του Αγ.Βαλεντίνου που θα σας ξετρελάνει

Καλή σας επιτυχία!!!

Δείτε το βίντεο :

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top

Δείτε τη Συνταγή από το LIVE KITCHEN