30'
Χρόνος Εκτέλεσης
20'
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
60
Μελομακάρονα
Φέτος τα Χριστούγεννα φτιάξτε μελομακάρονα Κλασικά & με Σοκολάτα
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για το σιρόπι:
- 400 γρ νερό
- 600 γρ ζάχαρη
- 200 γρ μέλι
- 2 στικ κανέλας
- Φλούδες από 1 πορτοκάλι
Για τη ζύμη:
- 400 γρ Ηλιέλαιο
- 270 γρ φρέσκο χυμό πορτοκάλι
- Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 230 γρ ζάχαρη
- 1 κτγ μπέικεν πάουντερ
- 1 κτγ μαγειρική σόδα
- 1 κτγ κανέλα σκόνη
- 1/2 κτγ γαρύφαλλο
- 2 βανιλίνες
- 1 κιλό αλεύρι
- 100 γρ καρύδι
Για το βούτηγμα
- 350 γρ κουβερτούρα
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρολα 19 εκ. ρίχνουμε το νερό, την ζάχαρη,2 στικ κανέλας,τις φλούδες πορτοκαλιού και βράζουμε για 1 λεπτό.
- Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το μέλι.
- Βάζουμε το σιρόπι σε ένα γυάλινο μπολ και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το χυμό πορτοκάλι, το ηλιέλαιο, την ζάχαρη, 1κτγ κανέλα, 1κτγ μπεικεν, 1/2κτγ γαρύφαλλο, 1κτγ σόδα, 2 βανιλίνες και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε 1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ και ανακατεύουμε ώσπου να γίνει μια ζύμη.
- Χωρίζουμε την ζύμη στα 2 στο 1 ζυμάρι ρίχνουμε 2 κτσ κακαο και το άλλο το αφήνουμε έτσι.
- Μετράμε το κάθε μελομακάρονο να ναι 25 γρ . τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 15-20 λεπτά στους 180 c
- Μόλις ψηθούν τα ρίχνουμε απευθείας μέσα στο κρύο σιρόπι.
- Εάν τα θέλουμε ακόμα πιο πολύ σιροπιασμένα και μαλακά τα αφήνουμε περισσότερη ώρα μέσα στο σιρόπι
- Λιώνουμε την κουβερτούρα και τα βουτάμε.
- Πασπαλίζουμε με το καρύδι και τα αφήνουμε να στεγνώσουν.
Τα στολίζουμε όλα με τριμμένο καρύδι και είναι πανέτοιμα να τα απολαύσουμε φέτος στις γιορτές εμείς και η οικογενειά μας
Καλή σας επιτυχία!!!
Δείτε το βίντεο εδώ: