fbpx

Μελομακάρονα !!! Κλασικά & με Σοκολάτα

30'

Χρόνος Εκτέλεσης

20'

Χρόνος Ψησίματος

Εύκολο

Δυσκολία

60

Μελομακάρονα

Φέτος τα Χριστούγεννα φτιάξτε μελομακάρονα Κλασικά & με Σοκολάτα

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

Για το σιρόπι:

  • 400 γρ νερό
  • 600 γρ ζάχαρη
  • 200 γρ μέλι
  • 2 στικ κανέλας
  • Φλούδες από 1 πορτοκάλι

Για τη ζύμη:

  •  400 γρ Ηλιέλαιο
  • 270 γρ φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 230 γρ ζάχαρη
  • 1 κτγ μπέικεν πάουντερ
  • 1 κτγ μαγειρική σόδα
  • 1 κτγ κανέλα σκόνη
  • 1/2 κτγ γαρύφαλλο
  • 2 βανιλίνες
  • 1 κιλό αλεύρι
  • 100 γρ καρύδι

Για το βούτηγμα

  • 350 γρ κουβερτούρα

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρολα 19 εκ. ρίχνουμε το νερό, την ζάχαρη,2 στικ κανέλας,τις φλούδες πορτοκαλιού και βράζουμε για 1 λεπτό.
  2. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το μέλι.
  3. Βάζουμε το σιρόπι σε ένα γυάλινο μπολ και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  4. Σε ένα  μπολ ρίχνουμε το χυμό πορτοκάλι, το ηλιέλαιο, την ζάχαρη, 1κτγ κανέλα, 1κτγ μπεικεν, 1/2κτγ γαρύφαλλο, 1κτγ σόδα, 2 βανιλίνες και ανακατεύουμε.
  5. Προσθέτουμε 1 κιλό  αλεύρι  γ.ο.χ και ανακατεύουμε ώσπου να γίνει μια ζύμη.
  6. Χωρίζουμε την ζύμη στα 2  στο 1 ζυμάρι ρίχνουμε 2 κτσ κακαο και το άλλο το αφήνουμε έτσι.
  7. Μετράμε το κάθε μελομακάρονο να ναι 25 γρ . τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 15-20 λεπτά στους 180 c
  8. Μόλις ψηθούν τα ρίχνουμε απευθείας μέσα στο κρύο σιρόπι.
  9. Εάν τα θέλουμε ακόμα πιο πολύ σιροπιασμένα και μαλακά τα αφήνουμε περισσότερη ώρα μέσα στο σιρόπι
  10. Λιώνουμε την  κουβερτούρα και τα βουτάμε.
  11. Πασπαλίζουμε με το καρύδι και τα αφήνουμε να στεγνώσουν.

Τα στολίζουμε όλα με τριμμένο καρύδι και είναι πανέτοιμα να τα απολαύσουμε φέτος στις γιορτές εμείς και η οικογενειά μας

Καλή σας επιτυχία!!!

Δείτε το βίντεο εδώ:

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top

Δείτε τη Συνταγή από το LIVE KITCHEN