25'
Χρόνος Εκτέλεσης
40-45 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
10
Κομμάτια
Μουσακάς Νηστίσιμος!! Συνταγή που δεν θα καταλαβαίνετε στην γεύση ότι δεν έχει κρέας!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για την βάση
- 5-6 μέτριες πατάτες
- 2 μελιτζάνες
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
Για την γέμιση
- 1 κιλό μανιτάρια portobello
- 2 μέτρια κρεμμύδια
- 400 γρ ντομάτα κονκασέ
- Λίγο μαιντανό
- πιπέρι
- αλάτι
- ελαιόλαδο
Για την μπεσαμέλ
- 1 λίτρο γάλα αμυγδάλου
- 100 γρ κορν φλάουρ
- Πιπέρι
- 1,5 κτγ αλάτι
- Μοσχοκάρυδο
Ταψί 25χ30 εκ.
Εκτέλεση
- Κόβουμε τις πατάτες και τις μελιτζάνες σε φέτες.
- Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και μαγειρεύουμε τις πατάτες για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Τις βάζουμε πάνω σε μια λαδόκολλα και τις αλατίζουμε και από τις 2 πλευρές.
- Την ίδια διαδικασία κάνουμε και με τις μελιτζάνες.
- Καθαρίζουμε την φλούδα από τα μανιτάρια και τα θρυμματίζουμε σε έναν πολυκόφτη.
- Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε το κρεμμύδι και το μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα θρυμματισμένα μανιτάρια και τα μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους.
- Προσθέτουμε αλάτι , πιπέρι, την ντομάτα κονκασέ και μαγειρεύουμε για λίγο ακόμη μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Ψιλοκόβουμε τον μαιντανό και τον ρίχνουμε στην γέμιση.
- Σε ένα ταψί 25χ30 εκ. κάνουμε την 1η στρώση με τις πατάτες , έπειτα με τις μελιτζάνες και από πάνω πάλι με πατάτες.
- Ρίχνουμε την γέμιση στρώνουμε ομοιόμορφα και το αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα αμυγδάλου , το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει.
- Αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το αλάτι , το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.
- Ρίχνουμε την μπεσαμέλ πάνω από την γέμιση και την στρώνουμε ομοιόμορφα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 40-45 λεπτά στους 180 c.
Ο νηστίσιμος μουσακά είναι έτοιμος να τον απολαύσετε εσείς και η οικογένειά σας!! Μια συνταγή που δεν θα πιστεύεται σε γεύση και σε όψη πως δεν έχει κρέας!!
Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο εδώ :