fbpx

Νηστίσιμα Μπαστουνάκια Πορτοκαλιού!!

10 λεπτά

Χρόνος Εκτέλεσης

Εύκολο

Δυσκολία

20'-25'

Χρόνος Ψησίματος

33

Κομμάτια

Νηστίσιμα Μπαστουνάκια Πορτοκαλιού!!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

  • 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 50 γρ. κορν φλάουρ
  • 120 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 80 γρ. χυμός πορτοκάλι
  • 90 γρ. ηλιέλαιο
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 2 βανιλίνες
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κ.γ. μαγειρική σόδα

Για το γαρνίρισμα

  • 200 γρ. λιωμένη κουβερτούρα

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον χυμό πορτοκάλι, το ηλιέλαιο, την ζάχαρη άχνη, τις βανιλίνες, το ξύσμα πορτοκάλι και με ένα σύρμα ανακατεύουμε πολύ καλά.
  2. Προσθέτουμε το μπέικιν, την σόδα, το κορν φλάουρ και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
  3. Ρίχνουμε σταδιακά κοσκινίζοντας το αλεύρι και ανακατεύουμε πρώτα με μια σπάτουλα και έπειτα με τα χέρια μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
  4. Ανοίγουμε την ζύμη με έναν πλάστη  πασπαλίζοντας λίγο αλεύρι σε ορθογώνιο σχήμα περίπου 40χ10 εκατοστά.
  5. Κόβουμε μια σπάτουλα σε ίσια και ισόπαχα μπαστουνάκια περίπου ενός εκατοστού και τα βάζουμε ομοιόμορφα σε ένα ταψί με λαδόκολλα το ένα δίπλα στο άλλο.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 c για 20 με 25 λεπτά κάτω στην προτελευταία σχάρα.
  7. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και έπειτα τα βουτάμε μέχρι την μέση στην λιωμένη κουβερτούρα.

Τα πιο νόστιμα εύκολα και μαλακά νηστίσιμα μπαστουνάκια πορτοκαλιού!!

Καλή σας επιτυχία!!

Δείτε το βίντεο εδώ :

5/5

Share :

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top