10 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
Εύκολο
Δυσκολία
20'-25'
Χρόνος Ψησίματος
33
Κομμάτια
Νηστίσιμα Μπαστουνάκια Πορτοκαλιού!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
- 50 γρ. κορν φλάουρ
- 120 γρ. ζάχαρη άχνη
- 80 γρ. χυμός πορτοκάλι
- 90 γρ. ηλιέλαιο
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 2 βανιλίνες
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1/4 κ.γ. μαγειρική σόδα
Για το γαρνίρισμα
- 200 γρ. λιωμένη κουβερτούρα
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον χυμό πορτοκάλι, το ηλιέλαιο, την ζάχαρη άχνη, τις βανιλίνες, το ξύσμα πορτοκάλι και με ένα σύρμα ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Προσθέτουμε το μπέικιν, την σόδα, το κορν φλάουρ και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε σταδιακά κοσκινίζοντας το αλεύρι και ανακατεύουμε πρώτα με μια σπάτουλα και έπειτα με τα χέρια μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
- Ανοίγουμε την ζύμη με έναν πλάστη πασπαλίζοντας λίγο αλεύρι σε ορθογώνιο σχήμα περίπου 40χ10 εκατοστά.
- Κόβουμε μια σπάτουλα σε ίσια και ισόπαχα μπαστουνάκια περίπου ενός εκατοστού και τα βάζουμε ομοιόμορφα σε ένα ταψί με λαδόκολλα το ένα δίπλα στο άλλο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 c για 20 με 25 λεπτά κάτω στην προτελευταία σχάρα.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν και έπειτα τα βουτάμε μέχρι την μέση στην λιωμένη κουβερτούρα.
Τα πιο νόστιμα εύκολα και μαλακά νηστίσιμα μπαστουνάκια πορτοκαλιού!!
Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο εδώ :
5/5