15 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
Εύκολο
Δυσκολία
35 με 40 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
6
Μερίδες
Νηστίσιμο Ογκρατέν Πατάτας!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 800 γρ. – 1 κιλό πατάτες (στο ίδιο μέγεθος)
- 100 γρ. μπρόκολο
- 1 μικρό κρεμμύδι
- 30 γρ. ελαιόλαδο
- 1 λίτρο Ρόφημα ΚΑΡΠΟΣ Αμύγδαλο Χωρίς Ζάχαρη ΟΛΥΜΠΟΣ
- 100 γρ. κορν φλάουρ
- 1 κ.γ. αλάτι
- Μοσχοκάρυδο
- Πιπέρι
- ΚΑΡΠΟΣ Τριμμένο ΟΛΥΜΠΟΣ
Εκτέλεση
- Κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές φέτες περίπου 3 με 4 χιλιοστά.
- Σε μια κατσαρόλα με νερό που έχει φτάσει σε σημείο βρασμού ρίχνουμε τις πατάτες, τα μπουκετάκια από το μπρόκολο και αφήνουμε τα μπουκετάκια να βράσουν για 2 λεπτά ενώ τις πατάτες τις βράζουμε μέχρι να τρυπιούνται ελαφρά με ένα πιρούνι αλλά να μην σπάνε.
- Στραγγίζουμε, αλατίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Ρίχνουμε το ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
- Προσθέτουμε 700 ml Ρόφημα ΚΑΡΠΟΣ Αμύγδαλο Χωρίς Ζάχαρη ΟΛΥΜΠΟΣ μέσα στην κατσαρόλα.
- Στα υπολοιπα 300 ml διαλύουμε το Κορν Φλάουρ και το ρίχνουμε μεσα στην κατσαρόλα πριν βράσει.
- Ανακατεύουμε συνεχώς πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε αλάτι, μοσχοκάρυδο ,πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Σε ενα πυρέξ 25×20 εκ. προσθέτουμε τη σάλτσα και τοποθετούμε τις πατάτες όρθιες.
- Προσθέτουμε το μπρόκολο, αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο.
- Ρίχνουμε από πάνω ΚΑΡΠΟΣ Τριμμένο Για Μακαρόνια ΟΛΥΜΠΟΣ και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180°C για 35-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Το πιο νόστιμο και εύκολο νηστίσιμο ογκρατέν!!
Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο:
5/5