fbpx

Νηστίσιμο Ογκρατέν Πατάτας!!

15 λεπτά

Χρόνος Εκτέλεσης

Εύκολο

Δυσκολία

35 με 40 λεπτά

Χρόνος Ψησίματος

6

Μερίδες

Νηστίσιμο Ογκρατέν Πατάτας!!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

  • 800 γρ. – 1 κιλό πατάτες (στο ίδιο μέγεθος)
  • 100 γρ. μπρόκολο
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 λίτρο Ρόφημα ΚΑΡΠΟΣ Αμύγδαλο Χωρίς Ζάχαρη ΟΛΥΜΠΟΣ
  • 100 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • Μοσχοκάρυδο
  • Πιπέρι
  • ΚΑΡΠΟΣ Τριμμένο  ΟΛΥΜΠΟΣ

www.olympos.gr

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές φέτες περίπου 3 με 4 χιλιοστά.
  2. Σε μια κατσαρόλα με νερό που έχει φτάσει σε σημείο βρασμού ρίχνουμε τις πατάτες, τα μπουκετάκια από το μπρόκολο και αφήνουμε τα μπουκετάκια να βράσουν για 2 λεπτά ενώ τις πατάτες τις βράζουμε μέχρι να τρυπιούνται ελαφρά με ένα πιρούνι αλλά να μην σπάνε.
  3. Στραγγίζουμε, αλατίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  4. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
  5. Προσθέτουμε 700 ml Ρόφημα ΚΑΡΠΟΣ Αμύγδαλο Χωρίς Ζάχαρη ΟΛΥΜΠΟΣ μέσα στην κατσαρόλα.
  6. Στα υπολοιπα 300 ml διαλύουμε το Κορν Φλάουρ και το ρίχνουμε μεσα στην κατσαρόλα πριν βράσει.
  7. Ανακατεύουμε συνεχώς πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει.
  8. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε αλάτι, μοσχοκάρυδο ,πιπέρι και ανακατεύουμε.
  9. Σε ενα πυρέξ 25×20 εκ. προσθέτουμε τη σάλτσα και τοποθετούμε τις πατάτες όρθιες.
  10. Προσθέτουμε το μπρόκολο, αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο.
  11. Ρίχνουμε από πάνω ΚΑΡΠΟΣ Τριμμένο Για Μακαρόνια ΟΛΥΜΠΟΣ και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180°C για 35-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Το πιο νόστιμο και εύκολο νηστίσιμο ογκρατέν!!

Καλή σας επιτυχία!!

Δείτε το βίντεο:

5/5

Share :

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top