10'
Χρόνος Εκτέλεσης
15'-20'
Χρόνος Τηγανίσματος
Εύκολο
Δυσκολία
4-5
Μερίδες
Νηστίσιμα Σνίτσελ αλά κρεμ !!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 1 κιλό Μανιτάρια πλευρώτους
Για το πανάρισμα
- 90 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
- 90 γρ καλαμποκάλευρο
- 1/2 κτγ σκόρδο σε σκόνη
- 2 κτγ πάπρικα
- 1 κτγ αλάτι
- Πιπέρι
Για το τηγάνισμα
- Ηλιέλαιο
Για τη λευκή σάλτσα
- 350 γρ Ρόφημα Καρπός Αμύγδαλο Χωρίς Ζάχαρη ΟΛΥΜΠΟΣ
- 1 κτσ αλεύρι γ.ο.χ.
- 1/2 κρεμμύδι
- Λίγο ελαιόλαδο
- 1/4 κτγ θυμάρι
- 1/2 κτγ σκόρδο σε σκόνη
- αλάτι κατά προτίμηση
- πιπέρι
- Μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
- Σε ένα πυρέξ ρίχνουμε το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο, το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο, την πάπρικα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Βουτάμε τα μανιτάρια μέσα σε ένα μπολ με νερό, τα τινάζουμε και έπειτα τα πανάρουμε μέσα στο μείγμα.
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε μπόλικο λάδι το αφήνουμε να κάψει και ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια, 1 με 2 κάθε φορά.
- Τα τηγανίζουμε μέχρι να πάρουνε ένα χρυσαφί χρώμα και τα αφήνουμε να στραγγίξουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί.
- Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά το κρεμμύδι.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το Ρόφημα Καρπός Αμύγδαλο Χωρίς Ζάχαρη ΟΛΥΜΠΟΣ, το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλα να διαλυθεί τελείως.
- Το ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι και προσθέτουμε το σκόρδο, το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει.
- Σερβίρουμε με ρύζι και σαλάτα ή ότι άλλο μας αρέσει!!
Πεντανόστιμη νηστίσιμη συνταγή για όλη την οικογένεια!!!
Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο εδώ :