10'
Χρόνος Εκτέλεσης
35'-40'
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
8
Κομμάτια
Εύκολη Τριφτή Μηλόπιτα!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για την ζύμη
- 500 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
- 2 αυγά μέτρια
- 120 γρ Βούτυρο Αγελάδος ΟΛΥΜΠΟΣ (κρύο)
- 4-5 σταγόνες υγρή βανίλια
- 150 γρ ζάχαρη
- 1/2 κτγ μαγειρική σόδα
Για την γέμιση
- 3 κόκκινα μήλα
- 100 γρ νερό
- Χυμό από 1/2 λεμόνι
- 100 γρ ζάχαρη
- 1 κτγ κανέλα
Για το πασπάλισμα
- Ζάχαρη άχνη
Φόρμα 26 εκ
Εκτέλεση
- Σε ένα γυάλινο μπολ ρίχνουμε τα αυγά ,την ζάχαρη και ανακατεύουμε για ένα λεπτό.
- Προσθέτουμε το κρύο Βούτυρο Αγελάδος ΟΛΥΜΠΟΣ σε μικρούς κύβους, την υγρή βανίλια, την
μαγειρική σόδα, το αλεύρι και ανακατεύουμε τα υλικά χωρίς να ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να έχει
μορφή θρύμματος. - Τυλίγουμε με μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την γέμιση.
- Κόβουμε τα μήλα σε μικρούς κύβους και τα ρίχνουμε σε ένα τηγάνι.
- Προσθέτουμε την κανέλα, τον χυμό λεμόνι και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά.
- Ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να
μαλακώσουν τα μήλα και να καραμελώσουν. - Αλευροβουτυρώνουμε μια φόρμα 26 εκ. και προσθέτουμε την μισή ποσότητα θρύμματος ζύμης
πατώντας πολύ καλά με ένα ποτήρι και ανασηκώνοντας ελαφρώς τις άκρες. - Προσθέτουμε την γέμιση ομοιόμορφα παντού και ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη ζύμη σε μορφή
θρύμματος πατώντας πολύ καλά ώστε να καλυφθεί ομοιόμορφα η γέμιση. - Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170-180 c για 35-40 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Πεντανόστιμη συνταγή για τριφτή μηλόπιτα που θα φτιάχνετε συνέχεια!!
Καλή σας επιτυχία!
Δείτε το βίντεο εδώ :