20 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
2-3 ώρες
Χρόνος Αναμονής
Εύκολο
Δυσκολία
20'-25'
Χρόνος Ψησίματος
12
Σπανακοτυροπιτάκια
Νηστίσιμα Σπανακοτυροπιτάκια με τραβηχτό φύλλο αέρος!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για τη γέμιση
- 200 γρ. σπανάκι
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- κ.σ. άνηθο
- 30 γρ. ελαιόλαδο (3 κ.σ.)
- 100 γρ. ΚΑΡΠΟΣ Λευκό ΟΛΥΜΠΟΣ
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- Πιπέρι
Για τη ζύμη
- 400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ (2,5 – 3 κούπες)
- 250 γρ. νερό (1 κούπα)
- 1 κ.γ. αλάτι
Για ξεκούραση και άνοιγμα ζύμης
- Ηλιέλαιο
Εκτέλεση
- Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια μαζί με τον άνηθο σε ελαιόλαδο για 2′.
- Προσθέτουμε τα φύλλα σπανάκι, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
- Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε το ΚΑΡΠΟΣ Λευκό.
- Σε ενα μπολ ανακατεύουμε νερό, αλάτι και προσθέτουμε το αλεύρι μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη .
- Χωρίζουμε σε μπαλάκια (50 γρ.), τα βάζουμε σε πυρέξ με ηλιέλαιο, σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 1 ώρα.
- Λαδωνουμε το παγκο και ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο το κάθε ζυμάρι.
- Διπλώνουμε αρχικά τις άκρες έπειτα στη μέση και ξανά μέση μέχρι να σχηματιστεί ένα τετράγωνο πιτάκι.
- Ανοίγουμε ξανά το κάθε πιτάκι πατώντας με τα χέρια και βάζουμε 1 κ.σ. γέμιση ακριβώς στο κέντρο.
- Διπλώνουμε τις γωνίες στο κέντρο της γέμισης και κλείνουμε καλά.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C (αέρα) για 20-25’.
- Απολαύστε τα τραγανά και πεντανόστιμα!
Καλή σας επιτυχία!
5/5