fbpx

Νηστίσιμα Σπανακοτυροπιτάκια με τραβηχτό φύλλο αέρος!

20 λεπτά

Χρόνος Εκτέλεσης

2-3 ώρες

Χρόνος Αναμονής

Εύκολο

Δυσκολία

20'-25'

Χρόνος Ψησίματος

12

Σπανακοτυροπιτάκια

Νηστίσιμα Σπανακοτυροπιτάκια με τραβηχτό φύλλο αέρος!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

Για τη γέμιση

  • 200 γρ. σπανάκι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • κ.σ. άνηθο
  • 30 γρ. ελαιόλαδο (3 κ.σ.)
  • 100 γρ. ΚΑΡΠΟΣ Λευκό ΟΛΥΜΠΟΣ
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • Πιπέρι

Για τη ζύμη

  • 400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ (2,5 – 3 κούπες)
  • 250 γρ. νερό (1 κούπα)
  • 1 κ.γ. αλάτι

Για ξεκούραση και άνοιγμα ζύμης

  • Ηλιέλαιο

www.olympos.gr

Εκτέλεση

  1. Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια μαζί με τον άνηθο σε ελαιόλαδο για 2′.
  2. Προσθέτουμε τα φύλλα σπανάκι, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
  3. Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε το ΚΑΡΠΟΣ Λευκό.
  4. Σε ενα μπολ ανακατεύουμε νερό, αλάτι και προσθέτουμε το αλεύρι μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη .
  5. Χωρίζουμε σε μπαλάκια (50 γρ.), τα βάζουμε σε πυρέξ με ηλιέλαιο, σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 1 ώρα.
  6. Λαδωνουμε το παγκο και ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο το κάθε ζυμάρι.
  7. Διπλώνουμε αρχικά τις άκρες έπειτα στη μέση και ξανά μέση μέχρι να σχηματιστεί ένα τετράγωνο πιτάκι.
  8. Ανοίγουμε ξανά το κάθε πιτάκι πατώντας με τα χέρια και βάζουμε 1 κ.σ. γέμιση ακριβώς στο κέντρο.
  9. Διπλώνουμε τις γωνίες στο κέντρο της γέμισης και κλείνουμε καλά.
  10. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C (αέρα) για 20-25’.
  11. Απολαύστε τα τραγανά και πεντανόστιμα!

Καλή σας επιτυχία!

5/5

Share :

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top