15'
Χρόνος Εκτέλεσης
25-30 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
5
Μερίδες
Λαχταριστό Ογκρατέν Ζυμαρικών με κιμά!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 500 γρ. Ζυμαρικά Ριγκατόνι (βρασμένα 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας μαζί με 2 κ.σ. ελαιόλαδο)
- 500 γρ. Ανάμεικτο κιμά(μοσχαρίσιο-χοιρινό)
- 250 γρ. σάλτσα ντομάτας (1 κούπα)
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο (50 γρ.)
- 1 κρεμμύδι
???? - (1,5 κούπα)
- 2 κ.σ. κορν φλάουρ
- 1 κ.γ. αλάτι
- Πιπέρι
- Μοσχοκάρυδο
- 50 γρ. Βούτυρο (2 κ.σ.)
- 100 γρ. τυρί Παρμεζάνα (1 κούπα)
Για από πάνω
- Τριμμένο τυρί γραβιέρα
25χ30 εκ.
Εκτέλεση
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε το κιμά και τον σπάμε πολύ καλά μέχρι να αλλάξει χρώμα.
- Ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Μέσα στο γάλα διαλύουμε το κορν φλάουρ, το ρίχνουμε μέσα στο κιμα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
- Κλείνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε τα βρασμένα ζυμαρικά και ανακατεύουμε πολύ καλά να ενσωματωθεί καλά μαζί με το κιμά.
- Προσθέτουμε τη τριμμένη παρμεζάνα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Το ρίχνουμε μέσα σε ένα πυρέξ 25χ30 εκ. και προσθέτουμε από πάνω μπόλικη τριμμένη γραβιέρα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά.
- Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε!!
Καλή σας επιτυχία!!!