fbpx

Λαχταριστό Ογκρατέν Ζυμαρικών με κιμά!!

15'

Χρόνος Εκτέλεσης

25-30 λεπτά

Χρόνος Ψησίματος

Εύκολο

Δυσκολία

5

Μερίδες

Λαχταριστό Ογκρατέν Ζυμαρικών με κιμά!!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

  • 500 γρ. Ζυμαρικά Ριγκατόνι (βρασμένα 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας μαζί με 2 κ.σ. ελαιόλαδο)
  • 500 γρ. Ανάμεικτο κιμά(μοσχαρίσιο-χοιρινό)
  • 250 γρ. σάλτσα ντομάτας (1 κούπα)
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο (50 γρ.)
  • 1 κρεμμύδι
    ????
  • (1,5 κούπα)
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μοσχοκάρυδο
  • 50 γρ. Βούτυρο (2 κ.σ.)
  • 100 γρ. τυρί Παρμεζάνα (1 κούπα)

Για από πάνω

  • Τριμμένο τυρί γραβιέρα

25χ30 εκ.

Εκτέλεση

  1. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε το κιμά και τον σπάμε πολύ καλά μέχρι να αλλάξει χρώμα.
  3. Ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  4. Μέσα στο γάλα διαλύουμε το κορν φλάουρ, το ρίχνουμε μέσα στο κιμα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
  5. Κλείνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.
  6. Ρίχνουμε τα βρασμένα ζυμαρικά και ανακατεύουμε πολύ καλά να ενσωματωθεί καλά μαζί με το κιμά.
  7. Προσθέτουμε τη τριμμένη παρμεζάνα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  8. Το ρίχνουμε μέσα σε ένα πυρέξ 25χ30 εκ. και προσθέτουμε από πάνω μπόλικη τριμμένη γραβιέρα.
  9. Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά.
  10. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε!!

Καλή σας επιτυχία!!!

Share :

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top

Δείτε τη Συνταγή από το LIVE KITCHEN