30'
Χρόνος Εκτέλεσης
180'
Χρόνος Αναμονής
Εύκολο
Δυσκολία
12
Μερίδες
Νηστίσιμη Αλάδωτη Παστάρα!!!Φανταστική Συνταγή(Χωρίς Αλεύρι)
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 400 γρ κουβερτούρα 65% κακάο
- 350 γρ γάλα αμυγδάλου
- 200 γρ ινδοκάρυδο
- 1200 μλ γάλα αμυγδάλου
- 200 γρ ζάχαρη
- 110 γρ κορν φλάουρ
- 2 βανιλίνες
Ταψί 25χ30 εκ.
Εκτέλεση
- Ξεκινάμε τη συνταγή μας ψιλοκόβωντας 400γρ κουβερτούρα
- Σ ενα κατσαρολάκι ρίχνουμε 350 γρ γάλα αμυγδάλου και το ζεσταίνουμε στην φωτιά
- Βάζουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα σ ενα γυάλινο μπολ, ρίχνουμε το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λειο το μείγμα
- Έπειτα προσθέτουμε 200γρ ινδοκάρυδο και συνεχιζουμε το ανακατεμα ωσπου να ενσωματωθει στο μείγμα
- Μετά βάζουμε το μείγμα σ εάνα ταψάκι 25×30 εκ. και το στρώνουμε καλά με μια μαρίζ
- Τοποθετούμε το ταψάκι στο ψυγείο για 30′ λεπτά
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 1200 μλ γάλα αμυγδάλου,200 γρ ζάχαρη, 110 γρ κορν φλάουρ, 2 βανίλιες, ανακατεύουμε μέσα στη φωτιά μέχρι να πήξει το μείγμα
- Βγάζουμε το ταψάκι απ το ψυγείο και ρίχνουμε από πάνω την κρέμα που φτιάξαμε, καλύπτουμε με μεμβράνη
- Αφήνουμε το γλυκό να κρυωσει σε θερμοκρασια δωματιου κι έπειτα το βάζουμε για 2 ωρες στο ψυγειο
- Όταν περάσουν οι 2 ώρες, βγάζουμε την μεμβράνη, κόβουμε το γλυκό σε κομμάτια και τρίβουμε κουβερτουρα
Το γλυκο μας ειναι ετοιμο, πανευκολο και πεντανόστιμο για να το απολαυσουμε
Καλή σας Απόλαυση!!