fbpx

Νηστίσιμη Γλυκάρα(ένα γλυκό που θα αγαπήσετε)

30'

Χρόνος Εκτέλεσης

240'

Χρόνος Αναμονής

25'

Χρόνος Ψησίματος

Εύκολο

Δυσκολία

15

Μερίδες

Νηστίσιμη Γλυκάρα(ένα γλυκό που θα αγαπήσετε)

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

Για το παντεσπάνι:

  • 300 γρ αλεύρι
  • 150 γρ σιμιγδάλι ψιλό
  • 100 γρ καρύδι
  • 100 γρ ηλιέλαιο
  • 20 γρ μπέικεν πάουντερ
  • 1 κτγ κανέλα
  • 2 βανίλιες
  • 400 γρ νερό
  • 1/2 κτγ μαγειρική σόδα
  • 200 γρ ζάχαρη
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 100 γρ χυμό πορτοκάλι

Για το σιρόπι:

  • 250 γρ νερό
  • 250 γρ ζάχαρη
  • 1 στικ κανέλας
  • 1 κτσ κακάο σκόνη

Για την κρέμα:

  • 1000 γρ νερό
  • 250 γρ ζάχαρη
  • 250 γρ κουβερτούρα
  • 120 γρ κορν φλάουρ
  • 1 1/2 κτσ κακάο σκόνη

Για το πασπάλισμα:

  •  ινδοκάρυδο

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε 300γρ αλεύρι, 150γρ σιμιγδάλι, 100γρ καρύδι, 20γρ μπέικεν, 1κτγ κανέλα,1/2 κτγ μαγειρική σόδα, 2 βανίλιες,200 γρ ζάχαρη και ανακατεύουμε.
  2. Έπειτα ρίχνουμε 400γρ νερό, 100γρ ηλιέλαιο,το χυμο και το ξύσμα από το πορτοκάλι και τα αναμιγνύουμε όλα μαζί.
  3. Μετά τοποθετούμε το μείγμα μας σε μια φόρμα 25χ30 και ψήνουμε για 20-25 λεπτά στους 160c αέρα Όσο ψήνεται το παντεσπάνι μας ετοιμάζουμε το σιρόπι μας 5 λεπτά πριν βγάλουμε το γλυκό.Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι πάνω στην φωτιά και ρίχνουμε 250γρ νερό, 250γρ ζάχαρη, 1κτσ κακάο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό
  4. Μόλις βράσει ριχνουμε το ζεστό σιρόπι πάνω στο ζεστό παντεσπάνι αφού εχουμε κάνει τρυπούλες με την βοήθεια από ένα ξυλακι και περιμένουμε ώσπου να ποτίσει
  5. Έπειτα ρίχνουμε μέσα σε μια κατσαρόλα 1000γρ νερό, 250γρ ζάχαρη , 1 1/2 κτσ κακάο , 120γρ κορν φλάουρ και ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά ώσπου να πήξει η κρέμα
  6. .Μολις πήξει αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε 250γρ κουβερτούρα  και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί η κουβερτούρα
  7. Ρίχνουμε την κρέμα μας πάνω στο παντεσπάνι πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο το αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί για να πέσει η θερμοκρασία και έπειτα το τοποθετούμε στο ψυγείο μας για 3 με 4 ώρες
  8. Το ιδανικότερο ειναι να το αφήσετε για την επόμενη μέρα

Καλή σας Απόλαυση!

Share :

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top