30'
Χρόνος Εκτέλεσης
240'
Χρόνος Αναμονής
25'
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
15
Μερίδες
Νηστίσιμη Γλυκάρα(ένα γλυκό που θα αγαπήσετε)
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για το παντεσπάνι:
- 300 γρ αλεύρι
- 150 γρ σιμιγδάλι ψιλό
- 100 γρ καρύδι
- 100 γρ ηλιέλαιο
- 20 γρ μπέικεν πάουντερ
- 1 κτγ κανέλα
- 2 βανίλιες
- 400 γρ νερό
- 1/2 κτγ μαγειρική σόδα
- 200 γρ ζάχαρη
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 100 γρ χυμό πορτοκάλι
Για το σιρόπι:
- 250 γρ νερό
- 250 γρ ζάχαρη
- 1 στικ κανέλας
- 1 κτσ κακάο σκόνη
Για την κρέμα:
- 1000 γρ νερό
- 250 γρ ζάχαρη
- 250 γρ κουβερτούρα
- 120 γρ κορν φλάουρ
- 1 1/2 κτσ κακάο σκόνη
Για το πασπάλισμα:
- ινδοκάρυδο
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε 300γρ αλεύρι, 150γρ σιμιγδάλι, 100γρ καρύδι, 20γρ μπέικεν, 1κτγ κανέλα,1/2 κτγ μαγειρική σόδα, 2 βανίλιες,200 γρ ζάχαρη και ανακατεύουμε.
- Έπειτα ρίχνουμε 400γρ νερό, 100γρ ηλιέλαιο,το χυμο και το ξύσμα από το πορτοκάλι και τα αναμιγνύουμε όλα μαζί.
- Μετά τοποθετούμε το μείγμα μας σε μια φόρμα 25χ30 και ψήνουμε για 20-25 λεπτά στους 160c αέρα Όσο ψήνεται το παντεσπάνι μας ετοιμάζουμε το σιρόπι μας 5 λεπτά πριν βγάλουμε το γλυκό.Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι πάνω στην φωτιά και ρίχνουμε 250γρ νερό, 250γρ ζάχαρη, 1κτσ κακάο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό
- Μόλις βράσει ριχνουμε το ζεστό σιρόπι πάνω στο ζεστό παντεσπάνι αφού εχουμε κάνει τρυπούλες με την βοήθεια από ένα ξυλακι και περιμένουμε ώσπου να ποτίσει
- Έπειτα ρίχνουμε μέσα σε μια κατσαρόλα 1000γρ νερό, 250γρ ζάχαρη , 1 1/2 κτσ κακάο , 120γρ κορν φλάουρ και ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά ώσπου να πήξει η κρέμα
- .Μολις πήξει αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε 250γρ κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί η κουβερτούρα
- Ρίχνουμε την κρέμα μας πάνω στο παντεσπάνι πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο το αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί για να πέσει η θερμοκρασία και έπειτα το τοποθετούμε στο ψυγείο μας για 3 με 4 ώρες
- Το ιδανικότερο ειναι να το αφήσετε για την επόμενη μέρα
Καλή σας Απόλαυση!