10'
Χρόνος Εκτέλεσης
35-40 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
4
Μερίδες
Νηστίσιμο Μπριάμ με Ρεβύθια στον φούρνο που όσοι δοκιμάζουν ερωτεύονται αυτό το υγιεινό φαγητό!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 1 Κόκκινη πιπεριά
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 κίτρινη πιπεριά
- 1 μελιτζάνα
- 1 κολοκυθάκι
- 2 μέτριες πατάτες
- 240 γρ βρασμένα ρεβύθια ή ρεβύθια σε κονσέρβα
- 70 γρ ελαιόλαδο
- Αλάτι
- πιπέρι
- θυμάρι
- Ρίγανη
- 1 κτγ πάπρικα γλυκιά
Για την πάστα ντομάτας
- 2 μέτριες ντομάτες
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδου
Για την σάλτσα
- 2 κτσ πελτέ ντομάτας
- 300 γρ νερό
- 1 κτγ αλάτι
Ταψί 38χ27 εκ.
Εκτέλεση
- Κόβουμε τις πιπεριές , την μελιτζάνα , το κολοκυθάκι ,τις πατάτες και τις βάζουμε ομοιόμορφα ,χωρισμένα τα λαχανικά σε ένα ταψί 38χ27 εκ.
- Ρίχνουμε αλάτι ,πιπέρι , ρίγανη και το ελαιόλαδο.
- Κόβουμε τις ντομάτες , 1 μέτριο κρεμμύδι και τα βάζουμε σε έναν πολυκόφτη μαζί με 2 σκελίδες σκόρδου.
- Τα πολτοποιούμε και το ρίχνουμε πάνω από τα λαχανικά.
- Προσθέτουμε την πάπρικα και το φρέσκο θυμάρι.
- Ρίχνουμε τα βρασμένα ρεβύθια ή μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ρεβύθια από κονσέρβα.
- Σε ένα μπολ προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας μαζί με το νερό , το αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά να διαλυθεί καλά ο πελτές.
- Προσθέτουμε την σάλτσα μέσα στο ταψί και ανακατεύουμε πολύ καλά όλο το μείγμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 35-40 λεπτά στους 180 c.
- Το πιο νόστιμο και εύκολο μπριάμ με ρεβύθια είναι έτοιμο να τοα απολαύσετε εσείς και η οικογένειά σας!!
Μια συνταγή που όσοι την δοκιμάζουν την ερωτεύονται για την γεύση και το άρωμά της!!
Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο εδώ :