15'
Χρόνος Εκτέλεσης
2 ώρες
Χρόνος Αναμονής
25-30 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
20
Κομμάτια
Τα πιο αφράτα Τσουρεκάκια με ίνες χωρίς μίξερ που θα τα φτιάχνετε συνέχεια!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για το προζύμι
- 220 γρ νερό
- 50 γρ νωπή μαγιά
- 1 κτσ ζάχαρη
Για την ζύμη
- 1 κιλό αλεύρι για τσουρέκι
- 100 γρ λιωμένο βούτυρο
- 150 γρ γάλα(κρύο)
- 2 μέτρια αυγά
- 100 γρ χυμό πορτοκάλι(κρύο)
- 300 γρ ζάχαρη
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1 κτγ μαχλέπι
- 1/2 κτγ κάρδαμο(κακουλέ)
- 4-5 δάκρυα μαστίχα(2 γρ)
- 2 βανιλίνες
- 50 γρ ηλιέλαιο
Για το άλειμμα
- 1 μέτριο αυγό
- 1 κτσ γάλα
Για το πασπάλισμα
- Σουσάμι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό ,την μαγιά ,την ζάχαρη ανακατεύουμε για 1 λεπτό και το αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα αυγά , το γάλα , τον χυμό πορτοκάλι (κρύα), την ζάχαρη , το λιωμένο βούτυρο , το ξύσμα από το πορτοκάλι και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά.
- Σε έναν πολυκόφτη ρίχνουμε το μαχλέπι , τις βανιλίνες , το κάρδαμο ,την μαστίχα , την ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη.
- Το προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με το προζύμι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι για το τσουρέκι και ζυμώνουμε μέχρι να αρχίσει να γίνεται ζύμη.
- Προσθέτουμε σταδιακά το ηλιέλαιο και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
- Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και το αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα.
- Παίρνουμε την ζύμη και κάνουμε διπλώματα πάνω στον πάγκο με λίγο αλεύρι.
- Χωρίζουμε την ζύμη σε 20 μπαλάκια των 100 γραμμαρίων και τα σκεπάζουμε να μην ξεραθούν.
- Παίρνουμε ένα μπαλάκι το ανοίγουμε σε φυτίλι και το κάνουμε κόμπο ενώνοντας τις 2 άκρες.
- Τα βάζουμε το ένα δίπλα στο άλλο αφού τα φτιάξουμε και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 1 ώρα.
- Χτυπάμε ένα αυγό μαζί με 1 κουταλιά της σούπας γάλα και τα αλείφουμε πολύ καλά.
- Πασπαλίζουμε με σουσάμι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 25-30 λεπτά στους 190 c .
- Τα πιο νόστιμα και αφράτα τσουρεκάκια που έχετε δοκιμάσει.
Είναι πεντανόστιμα που τα παιδιά σας θα σας τα ζητάνε συνεχώς!!
Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο εδώ :
5/5