45'
Χρόνος Εκτέλεσης
210'
Χρόνος Αναμονής
Εύκολο
Δυσκολία
12
Μερίδες
Φανταστικό νηστίσιμο γλυκό!!!Φτιάξτε αυτό το πρωτότυπο γλυκό και εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας ή την οικογένειά σας!!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για την βάση:
- 260 γρ νερό
- 250 γρ ζάχαρη
- 20 γρ κακάο σε σκόνη
- 1 κτγ κανέλα
- Λίγο γαρύφαλλο σκόνη
- 100 γρ κουβερτούρα
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 220 γρ φρυγανιά
- 120 γρ καρύδια
Για την κρέμα:
- 600 γρ νερό
- 200 γρ ζάχαρη
- 70 γρ κορν φλάουρ
- 2 βανίλιες
- 3 μπανάνες
Για την σαντιγυ:
- 500 μλ φυτική κρέμα γάλακτος
- 100 γρ ζάχαρη
- Λίγη τρούφα μαύρης σοκολάτας
Εκτέλεση
- Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε 260 γρ νερό και 250 γρ ζάχαρη και βράζουμε για 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε 100 γρ κομμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
- Ρίχνουμε 20 γρ κακάο σκόνη, 1κτγ κανέλα , λίγο γαρύφαλλο σε σκόνη και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε 120 γρ τριμμένα καρύδια, 220 γρ φρυγανιά, ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
- Ρίχνουμε το μείγμα σ ένα ταψί 35×27εκ.
- Το στο ψυγείο για 30′ λεπτά.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε 200 γρ νερό, 70 γρ κορν φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν.
- Σε μια κατσαρολα ρίχνουμε 400 γρ νερό, 200 γρ ζάχαρη, 3 μπανάνες και βράζουμε για 3 λεπτά
- Έπειτα προσθέτουμε σιγά σιγα το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει.
- Ρίχνουμε και τις 2 βανιλίνες.
- Αφού περάσει μισή ώρα , βγάζουμε τη βάση από το ψυγείο και ρίχνουμε την κρεμα.
- Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε 500 μλ φυτική κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε με το μίξερ.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να γίνει σαντιγί.
- Βάζουμε τη σαντιγί σε ένα κορνέ και κάνουμε σχέδια πάνω από την κρέμα.
- Ρίχνουμε και την τρούφα.
- Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για 2 ώρες.
- Κόβουμε το γλυκό μας σε κομμάτια και είναι έτοιμο!
Καλή σας Απόλαυση!!