30'
Χρόνος Εκτέλεσης
3 ώρες
Χρόνος Αναμονής
25'
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
40
Κομμάτια
Όπως κάθε Χρόνο έτσι και φέτος θα μοσχομυρίσει με Χριστουγεννιάτικες μυρωδιές το σπίτι!! Φτιάξτε λαχταριστά μελομακάρονα με 100% επιτυχία!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για το σιρόπι
- 400 γρ νερό
- 600 γρ ζάχαρη
- 200 γρ μέλι
- 2 στικ κανέλας
- Φλούδες από 1 πορτοκάλι
Για τη ζύμη
- 400 γρ ελαιόλαδο
- 180 γρ φρέσκο χυμό πορτοκάλι
- 100 γρ κονιάκ
- Ξύσμα από 2 πορτοκάλι
- 230 γρ ζάχαρη
- 1 κτγ μπέικεν πάουντερ
- 1 κτγ μαγειρική σόδα
- 1 κτγ κανέλα σκόνη
- 1/2 κτγ γαρύφαλλο
- 2 βανιλίνες
- 1 κιλό αλεύρι
Για το πασπάλισμα
- 100 γρ τριμμένο καρύδι
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό ,την ζάχαρη τα στικ κανέλας , τις φλούδες απο 1 πορτοκάλι και βράζουμε για 1 λεπτό.
- Βάζουμε το μέλι για 1 λεπτό στο φούρνο μικροκυμάτων , το προσθέτουμε μέσα στο σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Σε ενα γυάλινο μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τον φρέσκο χυμό πορτοκάλι, το κονιάκ, την κανέλα, το γαρύφαλλο, τις βανίλιες και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε την ζάχαρη και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, την μαγειρική σόδα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
- Προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά μέσα στο μείγμα των υγρών , το ξύσμα από 2 πορτοκάλια και ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να γίνει ζύμη.
- Σχηματίζουμε τα μελομακάρονα( 30 γρ )το καθένα.
- Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 20-25′ λεπτά στους 180 c.
- Μόλις ψηθούν τα βουτάμε αμέσως στο κρύο σιρόπι( να ειναι κρύο το σιρόπι, καυτά τα μελομακάρονα)
- Τα αφήνουμε μέσα στο σιρόπι για 20″ δευτερόλεπτα.
- Πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι και είναι έτοιμα!
Τα πιο νόστιμα Μελομακάρονα με 100% επιτυχία!
Καλή σας Απόλαυση και καλές Γιορτές!!
Δείτε το βίντεο: