fbpx

Μελομακάρονα Σιροπιασμένα μέχρι μέσα

30'

Χρόνος Εκτέλεσης

3 ώρες

Χρόνος Αναμονής

25'

Χρόνος Ψησίματος

Εύκολο

Δυσκολία

40

Κομμάτια

Όπως κάθε Χρόνο έτσι και φέτος θα μοσχομυρίσει με Χριστουγεννιάτικες μυρωδιές το σπίτι!! Φτιάξτε λαχταριστά μελομακάρονα με 100% επιτυχία!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

Για το σιρόπι

  • 400 γρ νερό
  • 600 γρ ζάχαρη
  • 200 γρ μέλι
  • 2 στικ κανέλας
  • Φλούδες από 1 πορτοκάλι

Για τη ζύμη

  •  400 γρ ελαιόλαδο
  • 180 γρ φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • 100 γρ κονιάκ
  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλι
  • 230 γρ ζάχαρη
  • 1 κτγ μπέικεν πάουντερ
  • 1 κτγ μαγειρική σόδα
  • 1 κτγ κανέλα σκόνη
  • 1/2 κτγ γαρύφαλλο
  • 2 βανιλίνες
  • 1 κιλό αλεύρι

Για το πασπάλισμα

  • 100 γρ τριμμένο καρύδι

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό ,την ζάχαρη τα στικ κανέλας , τις φλούδες απο 1 πορτοκάλι και βράζουμε για 1 λεπτό.
  2. Βάζουμε το μέλι για 1 λεπτό στο φούρνο μικροκυμάτων , το προσθέτουμε μέσα στο σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει.
  3. Σε  ενα γυάλινο μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τον φρέσκο χυμό πορτοκάλι, το κονιάκ, την κανέλα, το γαρύφαλλο, τις βανίλιες και ανακατεύουμε.
  4. Προσθέτουμε την ζάχαρη και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε
  5. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, την μαγειρική σόδα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
  6. Προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά μέσα στο μείγμα των υγρών , το ξύσμα από 2 πορτοκάλια και ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να γίνει ζύμη.
  7. Σχηματίζουμε τα μελομακάρονα( 30 γρ )το καθένα.
  8. Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 20-25′ λεπτά στους  180 c.
  9. Μόλις ψηθούν τα βουτάμε αμέσως στο κρύο σιρόπι( να ειναι κρύο το σιρόπι, καυτά τα μελομακάρονα)
  10. Τα αφήνουμε μέσα στο σιρόπι για 20″ δευτερόλεπτα.
  11. Πασπαλίζουμε με  τριμμένο καρύδι και είναι έτοιμα!

Τα πιο νόστιμα Μελομακάρονα με 100% επιτυχία!

Καλή σας Απόλαυση και καλές Γιορτές!!

Δείτε το βίντεο:

Share :

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top

Δείτε τη Συνταγή από το LIVE KITCHEN