20'
Χρόνος Εκτέλεσης
15'
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
20
Κομμάτια
Φτιάξτε Οχι μόνο σε περιόδους Νηστείας (Νηστίσιμα Μπιφτέκια η Πατατοκροκέτες & Πατατοκεφτέδες)
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 900 γρ πατάτες βραστές
- 100 γρ ψιλοκομμένη ντομάτα
- 1 Κρεμμύδι
- Λίγο μαιντανό (A little of parsley)
- 1 κτσ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κτγ διάφορα πιπέρια
- Λίγη ρίγανη
- Λίγο σκόρδο σε σκόνη
- 1 κτγ Κουρκουμά
- 2 κτγ αλάτι
- 1κτσ μουστάρδα
- 1 Κτσ βαλσάμικο ξίδι
- 180 γρ φρυγανιά
- 100 κορν φλεικς
- Λίγο Αλάτι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ λιώνουμε 900 γρ βρασμένες πατάτες
- Ρίχνουμε στο μπολ με τις πατάτες 100 γρ ψιλοκομμένη ντομάτα, 1 κρεμμύδι κομμένο, λίγο μαιντανό, 1 κτσ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, τα μυρωδικά, 1 κτσ μουστάρδα, 1 κτσ βαλσάμικο ξύδι, 180 γρ φρυγανιά και ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά
- Σκεπάζουμε το μείγμα με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο 30′ λεπτά
- Στον πολυκόφτη βάζουμε 100 γρ κορν φλέικς και λιγο αλάτι και χτυπάμε ωσπου να γίνουν σκόνη
- Οταν περάσουν 30′ λεπτά , βγαζουμε τη ζύμη απο το ψυγειο, ζυγιζουμε να ειναι 100 γρ η καθε πατατοκροκετα, την κανουμε πλατιά , τη βουταμε στο κορν φλέικς και τη βάζουμε σε ταψι που εχουμε στρωσει λαδοκολλα
- Σε καθε κομμάτι ρίχνουμε λιγακι ελαιόλαδο και ψήνουμε στον φούρνο στους 180c για 15 ‘ λεπτά
- Εναλλακτικά αν θέλουμε ζυγίζουμε το καθε κομμάτι να ειναι 30 γρ., το πλαθουμε ωστε να ειναι στρόγγυλο, το βουταμε στο κορν φλεικς και τηγανίζουμε μεχρι να ροδισουν
Οι πατατοκροκετες – πατατοκεφτεδες ειναι ετοιμοι και πεντανοστιμοι να τους απολαύσετε!
Καλή σας Επιτυχία!