fbpx

Νηστίσιμοι Πατατοκεφτέδες – Πατατοκροκέτες Στο Φούρνο η στο τηγάνι!

20'

Χρόνος Εκτέλεσης

15'

Χρόνος Ψησίματος

Εύκολο

Δυσκολία

20

Κομμάτια

Φτιάξτε Οχι μόνο σε περιόδους Νηστείας (Νηστίσιμα Μπιφτέκια η Πατατοκροκέτες & Πατατοκεφτέδες)

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

  • 900 γρ πατάτες βραστές
  • 100 γρ ψιλοκομμένη ντομάτα
  • 1 Κρεμμύδι
  • Λίγο μαιντανό (A little of parsley)
  • 1 κτσ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κτγ διάφορα πιπέρια
  • Λίγη ρίγανη
  • Λίγο σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κτγ Κουρκουμά
  • 2 κτγ αλάτι
  • 1κτσ μουστάρδα
  • 1 Κτσ βαλσάμικο ξίδι
  • 180 γρ φρυγανιά
  • 100 κορν φλεικς
  • Λίγο Αλάτι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ λιώνουμε 900 γρ βρασμένες πατάτες
  2. Ρίχνουμε στο μπολ με τις πατάτες 100 γρ ψιλοκομμένη ντομάτα, 1 κρεμμύδι κομμένο, λίγο μαιντανό, 1 κτσ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, τα μυρωδικά, 1 κτσ μουστάρδα, 1 κτσ βαλσάμικο ξύδι, 180 γρ φρυγανιά και ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά
  3. Σκεπάζουμε το μείγμα με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο 30′ λεπτά
  4. Στον πολυκόφτη βάζουμε 100 γρ κορν φλέικς και λιγο αλάτι και χτυπάμε ωσπου να γίνουν σκόνη
  5. Οταν περάσουν 30′ λεπτά , βγαζουμε τη ζύμη απο το ψυγειο, ζυγιζουμε να ειναι 100 γρ η καθε πατατοκροκετα, την κανουμε πλατιά , τη βουταμε στο κορν φλέικς και τη βάζουμε σε ταψι που εχουμε στρωσει λαδοκολλα
  6. Σε καθε κομμάτι ρίχνουμε λιγακι ελαιόλαδο και ψήνουμε στον φούρνο στους 180c για 15 ‘ λεπτά
  7. Εναλλακτικά αν θέλουμε ζυγίζουμε το καθε κομμάτι να ειναι 30 γρ., το πλαθουμε ωστε να ειναι στρόγγυλο, το βουταμε στο κορν φλεικς και τηγανίζουμε μεχρι να ροδισουν

Οι πατατοκροκετες – πατατοκεφτεδες ειναι ετοιμοι και πεντανοστιμοι να τους απολαύσετε!

Καλή σας Επιτυχία!

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top

Δείτε τη Συνταγή από το LIVE KITCHEN