20'
Χρόνος Εκτέλεσης
2'
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
4
Μερίδες
Φτιάξτε τα πιο νόστιμα τηγανητά καλαμαράκια!! Είναι τραγανά από έξω και μαλακά από μέσα!!!Καλύτερα και από Ταβέρνας!!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 800 γρ καλαμαράκια καθαρισμένα
- 150 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
- 100 γρ καλαμποκάλευρο
- 100 γρ σιμιγδάλι ψιλό
- 1/2 κτσ αλάτι
- 1 λίτρο νερό
- 1/2 κτσ αλάτι
- 1,5 λίτρο ηλιέλαιο
Εκτέλεση
- Σε ένα ορθογώνιο γυάλινο πυρέξ ρίχνουμε 150 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ , 100 γρ καλαμποκάλευρο , 100γρ ψιλό σιμιγδάλι και 1/2 κτσ αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα.
- Σε ένα γυάλινο μπολ ρίχνουμε 1 λίτρο νερό νερό μαζί με 1/2 κτσ αλάτι και ανακατεύουμε να διαλυθεί το αλάτι στο νερό.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα (διαλέγουμε να ναι μεγάλη για να μην πιτσιλάει το λάδι όταν τηγανίζουμε) ρίχνουμε 1,5 λίτρο ηλιέλαιο και το αφήνουμε να κάψει καλά (στους 170 c).
- Αφού έχουμε καθαρίσει τα καλαμαράκια και τα έχουμε κόψει τα βουτάμε πρώτα ένα ένα στο μείγμα με το αλεύρι και στην συνέχεια μέσα στο μπολ με το νερό.
- Τινάζουμε καλά το περίσσιο νερό και απευθείας τα τηγανίζουμε λίγα λίγα κάθε φορά 1-2 λεπτά στο καυτό το λάδι.
- Αφού τηγανιστούν τα ρίχνουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περίσσιο λάδι.
Τα τηγανητά καλαμαράκια είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε στο τραπέζι.. Είναι τραγανά από έξω και μαλακά από μέσα…Θα τα λατρέψετε
Καλή σας επιτυχία!!!