fbpx

Νηστίσιμος Αλάδωτος Χαλβάς με Κρέμα!!

30'

Χρόνος Εκτέλεσης

120'

Χρόνος Αναμονής

15'

Χρόνος Ψησίματος

Εύκολο

Δυσκολία

12

Μερίδες

Φτιάξτε για την περίοδο της νηστείας Πεντανόστιμο νηστίσιμο αλάδωτο σιμιγδαλένιο χαλβά με κρέμα!! Θα τον λατρέψετε

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

Για την κρέμα:

  • 500 γρ γάλα αμυγδάλου
  • 70 γρ ζάχαρη
  • 50 γρ κορν φλάουρ
  • 2 βανιλίνες

Για τον χαλβά:

  • 500 γρ χυμό πορτοκάλι
  • 100 γρ σιμιγδάλι ψιλό
  • 100 γρ σιμιγδάλι χοντρό
  • 200 γρ ζάχαρη
  • 200 γρ νερό
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Για το στολισμό:

  • 2 κτσ μαρμελάδα
  • κεράσι Νερό για το αραίωμα

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 500 γρ γάλα αμυγδάλου μαζί με 70 γρ ζάχαρη, 50 γρ κορν φλάουρ και ανακατεύουμε πολύ καλά πάνω στην φωτιά ώσπου να πήξει.
  2. Μόλις πήξει αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε και τις 2 βανιλίνες
  3. Ρίχνουμε την κρέμα όπως είναι ζεστή μέσα στην φόρμα και το αφήνουμε στην άκρη
  4. Σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε 100 γρ χοντρό, 100 γρ ψιλό σιμιγδάλι και το καβουρδίζουμε πάνω σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά
  5. Προσθέτουμε 500 γρ χυμό πορτοκάλι , 200 γρ νερό , 200 γρ ζάχαρη και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει
  6. Αφού πήξει συνεχίζουμε το ανακάτεμα πάνω στην φωτιά για ακόμα 1 λεπτό
  7. Στρώνουμε τον χαλβά πάνω από την κρέμα το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και έπειτα το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου
  8. Μετά από 1 ώρα αφού έχει κρυώσει και έχει σταθεροποιηθεί τον ξεφορμάρουμε
  9. Σε ένα μπολάκι βάζουμε 2 κτσ από την μαρμελάδα της αρεσκείας μας και την αραιώνουμε με λίγο νερό
  10. Ρίχνουμε την μαρμελάδα γύρω γύρω τον χαλβά και έπειτα είναι έτοιμος να τον απολαύσουμε

Μια υπέροχη αλάδωτη συνταγή που θα σας ενθουσιάσει

Καλή σας επιτυχία!!

Δείτε το Βίντεο για περισσότερη βοήθεια!

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top