fbpx

Πρωτότυπη (Νηστίσιμη) Φαγητάρα για όλη την Οικογένεια σας

20'

Χρόνος Εκτέλεσης

40'

Χρόνος Ψησίματος

Εύκολο

Δυσκολία

9

Κομμάτια

Φτιάξτε μια Πεντανόστιμη νηστίσιμη και υγιεινή φαγητάρα για όλη την οικογένειά σας!!!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

  • 700 γρ πατάτες
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 4 ντομάτες(400 γρ)
  • 400 γρ κουνουπίδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • 100 γρ ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδου
  • 20 γρ λευκό κρασί
  • 1 κτσ αλάτι
  • Μοσχοκάρυδο 
  • 300 γρ νηστίσιμο κίτρινο τυρί 

Ταψί 25χ30 εκ.

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε κομμάτια.
  2. Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό και ρίχνουμε λίγο αλάτι, βάζουμε τις πατάτες να βράσουν σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Μέχρι να βράσουν οι πατάτες καθαρίζουμε το κουνουπίδι και το πλένουμε,  κόβουμε σε μικρά κομμάτια τις πιπεριές και το κρεμμύδι.
  4. Αφού βράσουν οι πατάτες τις στραγγίζουμε και τις πατάμε πολύ καλά με ένα πιρούνι μέχρι να γίνουν πουρέ(να κρατάει λίγο για να έχει πιο σταθερή βάση)
  5. Σε έναν πολυκόφτη ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι , το λευκό κρασί, την σκελίδα σκόρδου, το μοσχοκάρυδο και τα χτυπάμε μέχρι να γίνει ντρέσινγκ.
  6. Το ρίχνουμε μέσα στις πατάτες και ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα.
  7. Στρώνουμε τον πουρέ σε ένα πυρέξ 25χ30 και το αφήνουμε στην άκρη.
  8. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε για 1-2 λεπτά το κουνουπίδι.
  9. Τρίβουμε τις ντομάτες στο ρεντέ και προσθέτουμε την σάλτσα μέσα στο κουνουπίδι.
  10. Αλατίζουμε ελάχιστα και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να δέσει η σάλτσα.
  11. Έπειτα αποσύρουμε από την φωτιά και το ρίχνουμε μέσα σε ένα μπολ.
  12. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και προσθέτουμε τις πιπεριές μαζί με το κρεμμύδι, τα τσιγαρίζουμε για 3-4 λεπτά προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι.
  13. Στην συνέχεια τα ρίχνουμε μέσα στο μπολ με το κουνουπίδι και δοκιμάζουμε το μείγμα και αν χρειάζεται προσθέτουμε αλάτι.
  14. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά και τα στρώνουμε πατώντας τα ελαφρώς με την ξύλινη κουτάλα πάνω στον πουρέ.
  15. Ρίχνουμε σε όλη την επιφάνεια τριμμένο κίτρινο νηστίσιμο τυρί
  16. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 40 λεπτά στους 200 c , επίσης μπορεί να ψηθεί και στον αέρα σε λιγότερο χρόνο.

Το νηστίσιμο και πρωτότυπο φαγητό είναι έτοιμο να το απολαύσει όλη η οικογένεια!! Μια νηστίσιμη συνταγή που θα την λατρέψετε

Καλή σας επιτυχία!!

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top