30'
Χρόνος Εκτέλεσης
60'
Χρόνος Αναμονής
Εύκολο
Δυσκολία
12
Μερίδες
Νηστίσιμος Αλάδωτος Χαλβάς Πολυτελείας!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 200 γρ σιμιγδάλι χοντρό
- 170 γρ σιμιγδάλι ψιλό
- 600 γρ χυμό πορτοκάλι
- 230 γρ νερό
- 400 γρ ζάχαρη
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1 λίτρο γάλα αμυγδάλου
- 80 γρ κορν φλάουρ
- 150 γρ ζάχαρη
- 2 βανιλίνες
- Kανέλα
Ταψί 25χ30 εκ.
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ψιλό σιμιγδάλι ,το χοντρό σιμιγδάλι και τα καβουρδίζουμε για 3-5 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
- Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκάλι, το νερό, την ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκάλι και ανακατεύουμε συνεχώς πάνω στην φωτιά μέχρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
- Σε ένα ταψάκι 25χ30 ρίχνουμε το μείγμα το στρώνουμε ομοιόμορφα και το αφήνουμε στην άκρη.
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα αμυγδάλου, το κορν φλάουρ, την ζάχαρη, τις βανίλιες και ανακατεύουμε συνεχώς πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει.
- Ρίχνουμε την κρέμα στο ταψάκι και την αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και έπειτα στο ψυγείο για 1/2 ώρα.
- Πασπαλίζουμε με κανέλα και ο χαλβάς πολυτελείας είναι έτοιμος να τον απολαύσουμε.
Πεντανόστιμος και νηστίσιμος που θα σας ξετρελανει!!
Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο εδώ :