fbpx

Νηστίσιμος Αλάδωτος Χαλβάς Πολυτελείας!!

30'

Χρόνος Εκτέλεσης

60'

Χρόνος Αναμονής

Εύκολο

Δυσκολία

12

Μερίδες

Νηστίσιμος Αλάδωτος Χαλβάς Πολυτελείας!!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

  • 200 γρ σιμιγδάλι χοντρό
  • 170 γρ σιμιγδάλι ψιλό
  • 600 γρ χυμό πορτοκάλι
  • 230 γρ νερό
  • 400 γρ ζάχαρη
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 λίτρο γάλα αμυγδάλου
  • 80 γρ κορν φλάουρ
  • 150 γρ ζάχαρη
  • 2 βανιλίνες
  • Kανέλα

Ταψί 25χ30 εκ.

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ψιλό σιμιγδάλι ,το χοντρό σιμιγδάλι και τα καβουρδίζουμε για 3-5 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
  2. Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκάλι, το νερό, την ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκάλι και ανακατεύουμε συνεχώς πάνω στην φωτιά μέχρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
  3. Σε ένα ταψάκι 25χ30 ρίχνουμε το μείγμα το στρώνουμε ομοιόμορφα και το αφήνουμε στην άκρη.
  4. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα αμυγδάλου, το κορν φλάουρ, την ζάχαρη, τις βανίλιες και ανακατεύουμε συνεχώς πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει.
  5. Ρίχνουμε την κρέμα στο ταψάκι και την αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και έπειτα  στο ψυγείο για 1/2 ώρα.
  6. Πασπαλίζουμε με κανέλα και ο χαλβάς πολυτελείας είναι έτοιμος να τον απολαύσουμε.

Πεντανόστιμος και νηστίσιμος που θα σας ξετρελανει!!

Καλή σας επιτυχία!!

Δείτε το βίντεο εδώ :

Share :

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top