fbpx

Νηστίσιμος Αλάδωτος Χαλβάς Πολυτελείας!!

30'

Χρόνος Εκτέλεσης

60'

Χρόνος Αναμονής

Εύκολο

Δυσκολία

12

Μερίδες

Νηστίσιμος Αλάδωτος Χαλβάς Πολυτελείας!!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

  • 200 γρ σιμιγδάλι χοντρό
  • 170 γρ σιμιγδάλι ψιλό
  • 600 γρ χυμό πορτοκάλι
  • 230 γρ νερό
  • 400 γρ ζάχαρη
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 λίτρο γάλα αμυγδάλου
  • 80 γρ κορν φλάουρ
  • 150 γρ ζάχαρη
  • 2 βανιλίνες
  • Kανέλα

Ταψί 25χ30 εκ.

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 170γρ ψιλό σιμιγδάλι ,200γρ χοντρό σιμιγδάλι και τα καβουρδίζουμε για 3-5 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
  2. Προσθέτουμε 600γρ χυμό πορτοκάλι, 230γρ νερό, 400γρ ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκάλι και ανακατεύουμε συνεχώς πάνω στην φωτιά ώσπου να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
  3. Σε ένα ταψάκι 25χ30 ρίχνουμε το μείγμα και το στρώνουμε ομοιόμορφα παντού. Το αφήνουμε στην άκρη
  4. Σε μια άλλη κατσαρόλα και την ρίχνουμε 1 λίτρο γάλα αμυγδάλου, 80γρ κορν φλάουρ, 150γρ ζάχαρη,2 βανίλιες και ανακατεύουμε συνεχώς πάνω στην φωτιά ώσπου να πήξει.
  5. Ρίχνουμε την κρέμα στο ταψάκι και την αφήνουμε να κρυώσει πρώτα σε θερμοκρασία δωματίου και έπειτα το βάζουμε στο ψυγείο για 1/2 ώρα
  6. Πασπαλίζουμε κανέλα και ο χαλβάς πολυτελείας είναι έτοιμος να τον απολαύσουμε.

Πεντανόστιμος και νηστίσιμος που θα σας ξετρελανει

Καλή σας επιτυχία!!

Δείτε το βίντεο

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top

Δείτε τη Συνταγή από το LIVE KITCHEN