10'
Χρόνος Εκτέλεσης
10'
Χρόνος Αναμονής
Εύκολο
Δυσκολία
12
Μερίδες
Αυτό το γλυκάκι δε υστερεί πουθενά αν το συγκρίνουμε με ένα αρτύσιμο γλυκό! Δροσερό και Πεντανόστιμο!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 300 γρ νερό
- 300 γρ ζάχαρη
- 30 γρ κακάο σκόνη
- 1 κτγ κανέλα
- 150 γρ κουβερτούρα
- 70 γρ καρύδια
- 250 γρ φρυγανιά
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1 λίτρο γάλα αμυγδάλου
- 150 γρ ζάχαρη
- 2 βανιλίνες
- 100 γρ κορν φλάουρ
- Γλυκό του κουταλιού βύσσινο
Ταψί 25×30 εκ.
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 300γρ νερό, 300γρ ζάχαρη και την βάζουμε πάνω στην φωτιά. Μόλις αρχίζει να ζεσταίνεται ρίχνουμε 30γρ κακάο,150 γρ κουβερτουρα σε κομματια και ανακατεύουμε να λιώσουν.
- Συνεχίζουμε προσθέτοντας 1κτγ κανέλα σε σκόνη, 70γρ καρύδια και 250γρ φρυγανιά.
- Ανακατεύουμε για λίγο πάνω στην φωτιά και έπειτα αποσύρουμε την κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε και το ξύσμα πορτοκάλι και στρώνουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι 25χ30 και το βάζουμε στην άκρη.
- Σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε 1 λιτρο γάλα αμυγδάλου, 150γρ ζάχαρη, 2 βανιλίνες, 100γρ κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξει.
- Αποσύρουμε από την φωτιά μόλις πήξει και στρώνουμε την κρέμα στο ταψί.
- Αφήνουμε 1/2 ώρα να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία δωματίου και ακόμα 1/2 ώρα μέσα στο ψυγείο
Το γλυκό μας είναι έτοιμο σερβίρουμε με γλυκό του κουταλιού βύσσινο ή με ότι άλλο μας αρέσει .Είναι πεντανόστιμο και πολύ εύκολο χωρίς λάδι και αυγά μια υπέροχη πρόταση για όλη την περίοδο της νηστείας!!!
Καλή σας επιτυχία!