fbpx

Πανεύκολη Αλάδωτη Νηστίσιμη Γλυκάρα! Ένα γλυκό που θα αγαπήσετε

10'

Χρόνος Εκτέλεσης

10'

Χρόνος Αναμονής

Εύκολο

Δυσκολία

12

Μερίδες

Αυτό το γλυκάκι δε υστερεί πουθενά αν το συγκρίνουμε με ένα αρτύσιμο γλυκό! Δροσερό και Πεντανόστιμο!!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

  • 300 γρ νερό
  • 300 γρ ζάχαρη
  • 30 γρ κακάο σκόνη
  • 1 κτγ κανέλα
  • 150 γρ κουβερτούρα
  • 70 γρ καρύδια
  • 250 γρ φρυγανιά
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 λίτρο γάλα αμυγδάλου
  • 150 γρ ζάχαρη
  • 2 βανιλίνες
  • 100 γρ κορν φλάουρ
  • Γλυκό του κουταλιού βύσσινο

Ταψί 25×30 εκ.

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 300γρ νερό, 300γρ ζάχαρη και την βάζουμε πάνω στην φωτιά. Μόλις αρχίζει να ζεσταίνεται ρίχνουμε 30γρ κακάο,150 γρ κουβερτουρα σε κομματια και ανακατεύουμε να λιώσουν.
  2. Συνεχίζουμε προσθέτοντας 1κτγ κανέλα σε σκόνη, 70γρ καρύδια και 250γρ φρυγανιά. 
  3. Ανακατεύουμε για λίγο πάνω στην φωτιά και έπειτα αποσύρουμε την κατσαρόλα.
  4. Προσθέτουμε και το ξύσμα πορτοκάλι και στρώνουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι 25χ30 και το βάζουμε στην άκρη.
  5. Σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε 1 λιτρο γάλα αμυγδάλου, 150γρ ζάχαρη, 2 βανιλίνες, 100γρ κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξει.
  6. Αποσύρουμε από την φωτιά μόλις πήξει και στρώνουμε την κρέμα στο ταψί.
  7. Αφήνουμε 1/2 ώρα να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία δωματίου και ακόμα 1/2 ώρα μέσα στο ψυγείο

Το γλυκό μας είναι έτοιμο σερβίρουμε με γλυκό του κουταλιού βύσσινο ή με ότι άλλο μας αρέσει .Είναι πεντανόστιμο και πολύ εύκολο χωρίς λάδι και αυγά μια υπέροχη πρόταση για όλη την περίοδο της νηστείας!!!

Καλή σας επιτυχία!

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top