fbpx

Ρολάκια με ζάχαρη και κανέλα με ιδιαίτερη ζύμη!

30'

Χρόνος Εκτέλεσης

140'

Χρόνος Αναμονής

25'

Χρόνος Ψησίματος

Εύκολο

Δυσκολία

14

Μερίδες

Ιδιαίτερη Ζύμη!!! Ρολάκια με ζάχαρη και κανέλα

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

Για την ζύμη

  • 150 γρ γάλα
  • 1 αυγό
  • 120 γρ γιαούρτι
  • 40 γρ βούτυρο
  • 20 γρ ζάχαρη
  • 8 γρ ξηρή μαγιά
  • 500 γρ αλεύρι
  • 1 κτγ αλάτι
  • 210 γρ βούτυρο
  • 80 γρ ηλιέλαιο

Για το πασπάλισμα

  • ζάχαρη άχνη
  • κανέλα σε σκόνη

Για το άλειμμα:

  • 2 κρόκοι αυγού

Εκτέλεση

  1. Σ ενα μπολ ρίχνουμε 150 γρ γάλα, 1 αυγό, 120γρ γιαούρτι,40γρ βούτυρο,20γρ ζάχαρη,8 γρ ξηρή μαγιά κι ανακατεύουμε.Ρίχνουμε 500γρ αλεύρι και 1κτγ αλάτι και ζυμώνουμε με το χέρι
  2. Όταν η ζύμη γίνει λεία , την κάνουμε μπάλα, τη σκεπάζουμε με μεμβράνη κι αφήνουμε να ξεκουραστεί για 2 ώρες
  3. Μετά από 2 ώρες , την βάζουμε στον πάγκομας και τη χωρίζουμε σε 2 ίσα μέρη! Παίρνουμε το ένα και το κάνουμε μακρόστενο ρολό και το χωρίζουμε σε 6 ίσα κομμάτια
  4. Κάθε κομμάτι το κάνουμε μπαλίτσα με το χέρι μας
  5. όταν κάνουμε τις μπαλίτσες τις σκεπάζουμε με μεμβράνη να μην ξεραθούν
  6. Βάζουμε σ ενα μπολ 210 γρ βούτυρο μαλακό και το πατάμε με ένα κουτάλι, προσθέτουμε στο βούτυρο και 80γρ ηλιέλαιο και ανακατεύουμε
  7. Ανοίγουμε το κάθε ζυμαράκι με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο και το αλείφουμε σε όλη την επιφάνει με το βούτυρο-ηλιέλαιο.Συνεχίζουμε και κάνουμε το ιδιο στα επομενα φύλλα και βάζουμε το ένα φύλλο πάνω στο άλλο. Βάζουμε 5 φύλλα και στο τέλος ανοίγουμε λίγο με τον πλάστη
  8. Αλείφουμε και το τελευταίο φύλλο με το βούτυρο και ρίχνουμε σε όλη την επιφάνεια άχνη ζάχαρη και κανέλα
  9. Κόβουμε σε ισόπαχες λωρίδες το φύλλο έτσι ώστε να βγουν 7 λωρίδες και τυλίγουμε σε ρολάκια
  10. Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα , και τα πιέζουμε λίγο από πάνω
  11. Αφήνουμε να ξεκουραστούν για 20′ λεπτά
  12. Αλείφουμε με κρόκο αυγού
  13. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 20-25′ λεπτά στους 180c
  14. Τέλος πασπαλίζουμε με άχνη

Καλή σας Επιτυχία!!!

Share :

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top