30'
Χρόνος Εκτέλεσης
140'
Χρόνος Αναμονής
25'
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
14
Μερίδες
Ιδιαίτερη Ζύμη!!! Ρολάκια με ζάχαρη και κανέλα
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για την ζύμη
- 150 γρ γάλα
- 1 αυγό
- 120 γρ γιαούρτι
- 40 γρ βούτυρο
- 20 γρ ζάχαρη
- 8 γρ ξηρή μαγιά
- 500 γρ αλεύρι
- 1 κτγ αλάτι
- 210 γρ βούτυρο
- 80 γρ ηλιέλαιο
Για το πασπάλισμα
- ζάχαρη άχνη
- κανέλα σε σκόνη
Για το άλειμμα:
- 2 κρόκοι αυγού
Εκτέλεση
- Σ ενα μπολ ρίχνουμε 150 γρ γάλα, 1 αυγό, 120γρ γιαούρτι,40γρ βούτυρο,20γρ ζάχαρη,8 γρ ξηρή μαγιά κι ανακατεύουμε.Ρίχνουμε 500γρ αλεύρι και 1κτγ αλάτι και ζυμώνουμε με το χέρι
- Όταν η ζύμη γίνει λεία , την κάνουμε μπάλα, τη σκεπάζουμε με μεμβράνη κι αφήνουμε να ξεκουραστεί για 2 ώρες
- Μετά από 2 ώρες , την βάζουμε στον πάγκομας και τη χωρίζουμε σε 2 ίσα μέρη! Παίρνουμε το ένα και το κάνουμε μακρόστενο ρολό και το χωρίζουμε σε 6 ίσα κομμάτια
- Κάθε κομμάτι το κάνουμε μπαλίτσα με το χέρι μας
- όταν κάνουμε τις μπαλίτσες τις σκεπάζουμε με μεμβράνη να μην ξεραθούν
- Βάζουμε σ ενα μπολ 210 γρ βούτυρο μαλακό και το πατάμε με ένα κουτάλι, προσθέτουμε στο βούτυρο και 80γρ ηλιέλαιο και ανακατεύουμε
- Ανοίγουμε το κάθε ζυμαράκι με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο και το αλείφουμε σε όλη την επιφάνει με το βούτυρο-ηλιέλαιο.Συνεχίζουμε και κάνουμε το ιδιο στα επομενα φύλλα και βάζουμε το ένα φύλλο πάνω στο άλλο. Βάζουμε 5 φύλλα και στο τέλος ανοίγουμε λίγο με τον πλάστη
- Αλείφουμε και το τελευταίο φύλλο με το βούτυρο και ρίχνουμε σε όλη την επιφάνεια άχνη ζάχαρη και κανέλα
- Κόβουμε σε ισόπαχες λωρίδες το φύλλο έτσι ώστε να βγουν 7 λωρίδες και τυλίγουμε σε ρολάκια
- Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα , και τα πιέζουμε λίγο από πάνω
- Αφήνουμε να ξεκουραστούν για 20′ λεπτά
- Αλείφουμε με κρόκο αυγού
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 20-25′ λεπτά στους 180c
- Τέλος πασπαλίζουμε με άχνη
Καλή σας Επιτυχία!!!