Ο καλύτερος τρόπος ψησίματος αμυγδάλων βρίσκεται σε αυτό το άρθρο!!!
Οι καβουρδισμένοι ξηροί καρποί είναι μια εξαιρετική προσθήκη σε σχεδόν κάθε συνταγή που απαιτεί ξηρούς καρπούς, καθώς φέρνουν πολύ περισσότερα στη συνταγή από ό, τι κάνουν τα ψημένα ομόλογά τους. Το ψήσιμο των ξηρών καρπών ενισχύει τη γεύση τους αναδεικνύοντας τα φυσικά τους έλαια και ενισχύει την υφή τους καθιστώντας τα πιο τραγανά από ό, τι αλλιώς θα ήταν.
Για αυτήν την ανάρτηση, εστιάζω στα αμύγδαλα. Τα αμύγδαλα είναι ένας μικρός καρπός. είναι επίσης εξαιρετικά ευέλικτος, οπότε μπορείτε να ψιλοκόψετε τους ξηρούς καρπούς για μια συνταγή ή να τους φάτε όπως είναι μόλις ψηθούν. Τα αμύγδαλα έχουν συνήθως καφέ δέρμα. Μπορείτε να τα ψήσετε με το δέρμα ή να τα ξεφλουδίσετε πρώτα , η επιλογή είναι δική σας και θα πρέπει να βασίζεται στο πώς θέλετε να φαίνονται τα αμύγδαλά σας όταν τελειώσετε με το ψήσιμο τους.
Δείτε πώς να το κάνετε:
Αρχικά, προθερμάνετε το φούρνο σας στους 140C. Στρώστε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί για να μην κολλήσει (προαιρετικά, αλλά το κάνω πάντα).
Δεύτερον, τοποθετήστε τα αμύγδαλα σε μια ομοιόμορφη στρώση στο ταψί και τα ψήνετε για 25-30 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε 10 λεπτά περίπου (σε περίπτωση που έχετε καυτά σημεία).
Τρίτον, ελέγξτε τα αμύγδαλα. Ένα καλά φρυγανισμένο αμύγδαλο πρέπει να ροδίσει ομοιόμορφα σε όλο τον καρπό, όχι μόνο στο εξωτερικό άκρο. Πάρτε ένα αμύγδαλο και κόψτε το στη μέση. Εάν το αμύγδαλο έχει ροδίσει ομοιόμορφα, είναι έτοιμα να αφαιρεθούν από το φούρνο και αφήνονται να κρυώσουν. Εάν το κέντρο του αμυγδάλου δεν έχει ροδίσει ακόμα, βάλτε το ξανά στο φούρνο για 10 λεπτά ακόμη. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν καλά.
Τα αμύγδαλα δεν θα φαίνονται τραγανά όταν είναι ζεστά, αλλά θα γίνουν τραγανά καθώς κρυώνουν. Τα ξεφλουδισμένα αμύγδαλα θα πάρουν ένα χρυσοκάστανο παντού, αλλά το να κόψετε τα αμύγδαλα στη μέση είναι ο καλύτερος τρόπος για να δείτε αν έχουν ψηθεί ομοιόμορφα. Αυτή η μέθοδος μπορεί να χρησιμοποιηθεί και με κομμάτια αμυγδάλου, αλλά ο χρόνος ψησίματος πιθανότατα θα είναι μικρότερος. Συνήθως ψήνω μια μεγάλη παρτίδα και αποθηκεύω τα αμύγδαλα σε αεροστεγές δοχείο, ώστε να είναι έτοιμα για χρήση αργότερα.