fbpx

Πώς να μαλακώσετε το βούτυρο για μια συνταγή

Ενώ δεν ξεκινά κάθε συνταγή ψησίματος με μαλακωμένο βούτυρο, η πλειοψηφία των συνταγών για μπισκότα, κέικ και μπάρες το κάνουν! Θα δούμε τους τρόπους που μπορούμε να μαλακώσουμε το βούτυρο!

Το μαλακωμένο βούτυρο πρέπει να είναι περίπου σε θερμοκρασία δωματίου, το οποίο θα διευκολύνει την κρέμα γάλακτος μαζί με το βούτυρο και άλλα συστατικά για να σχηματιστεί μια ζύμη ή ζύμη. Η θερμοκρασία δωματίου μπορεί να ποικίλει, αλλά γενικά θεωρείται ότι κυμαίνεται από 21-23 C.  Ο ευκολότερος τρόπος για να μαλακώσετε το βούτυρο και να το φέρετε σε θερμοκρασία δωματίου είναι απλά να το αφήσετε να καθίσει για λίγο στον πάγκο. Σε μια ζεστή μέρα το καλοκαίρι, ένα μπαστούνι βούτυρο θα μαλακώσει σε μόλις 30 λεπτά, ενώ θα μπορούσε να πάρει έως και 2 ή 3 ώρες σε μια πιο κρύα μέρα το χειμώνα! Ευτυχώς, υπάρχουν μερικοί τρόποι για να μαλακώσετε το βούτυρο πιο γρήγορα αν δεν έχετε την υπομονή να περιμένετε:

Επιλογή 1: Κόψτε το

Ένα κομμάτι βούτυρο θα πάρει περισσότερο χρόνο για να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου από τα μικρότερα κομμάτια βουτύρου. Λαμβάνοντας ένα μπαστούνι βούτυρο και κόβοντάς το σε μικρότερα κομμάτια 8 με 10 κομμάτια είναι αρκετά και θα μειώσετε πολύ το χρόνο που χρειάζεται για να φτάσετε σε θερμοκρασία δωματίου. Ξεχωρίστε τα κομμάτια σε ένα πιάτο. Το βούτυρο πρέπει να μαλακώσει και να είναι έτοιμο για κρέμα σε μόλις 5 λεπτά. Η τοποθέτηση του βουτύρου σε μια πιο ζεστή περιοχή της κουζίνας σας (όχι καυτή, αλλά ζεστή) θα βοηθήσει επίσης.

Επιλογή 2: Δουλέψτε το

Μπορείτε να επιταχύνετε τη διαδικασία μαλακώματος χτυπώντας το βούτυρο με ένα μίξερ χειρός. Μπορείτε ακόμη και απλά να χτυπήσετε το ραβδί βουτύρου σε ένα πιο μαλακό, πιο επίπεδο κομμάτι με έναν πλάστη. Το βούτυρο θα μαλακώσει καθώς αρχίζει να κινείται, οπότε μετά από λίγα λεπτά, θα πρέπει να έχετε μαλακό βούτυρο.

Επιλογή 3: Φούρνος μικροκυμάτων

Ο φούρνος μικροκυμάτων είναι ο πιο συνηθισμένος τρόπος που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι για να μαλακώσουν τα σκληρά μπαστούνια βουτύρου, αλλά δεν είναι η καλύτερη μέθοδος. Στο φούρνο μικροκυμάτων, είναι πολύ εύκολο να λιώσετε το βούτυρο (όλο ή ένα μέρος του) και αυτό μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υφή της συνταγής σας. Για παράδειγμα, το λιωμένο βούτυρο μπορεί να αποδώσει πιο κολακευτικά μπισκότα ή ένα πιο πυκνό κέικ όταν χρησιμοποιείται σε μια συνταγή που απαιτεί συγκεκριμένα κρέμα μαλακωμένου βουτύρου. Εάν πρέπει να βάλετε το βούτυρο σας στον φούρνο μικροκυμάτων, κάντε το σε πολύ μικρές αυξήσεις (5 δευτερόλεπτα τη φορά) και περιστρέψτε το βούτυρο έτσι ώστε να μην μαλακώνει περισσότερο από τη μία πλευρά από την άλλη.

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top