fbpx

Τραγανά κολοκυθάκια καλύτερα και από τηγανητά | sticks στον φούρνο |ΟΧΙ Λάδια ΟΧΙ Tηγάνι

15'

Χρόνος Εκτέλεσης

20'- 25'

Χρόνος Ψησίματος

Εύκολο

Δυσκολία

2

Μερίδες

Φτιάξτε Τραγανά & Πεντανόστιμα κολοκυθάκια sticks στον φούρνο καλύτερα και απο τηγανητά! θα τα λατρέψετε και εσείς και τα παιδιά σας. Είναι ένας τρόπος να τα φτιάξετε Υγιεινά για εσάς και την οικογένειά σας

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

  • 4 κολοκυθάκια
  • 150 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
  • 100 γρ φρυγανιά
  • 50 γρ παρμεζάνα
  • 2 μεσαία αυγά
  • 1 κτγ αλάτι 
  • 1/4 κτγ πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα πιάτο ρίχνουμε το αλεύρι γ.ο.χ και το αφήνουμε στην άκρη.
  2. Σε ένα άλλο πιάτο ρίχνουμε την φρυγανιά μαζί με την τριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύουμε πολύ καλά όλο το μείγμα.
  3. Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι και αφού το ανακατέψουμε το αφήνουμε στην άκρη.
  4. Σε ένα βαθύ μπολάκι σπάμε 2 μέτρια αυγά και τα χτυπάμε καλά.
  5. Κόβουμε σε λωρίδες 4 κολοκυθάκια και τα βάζουμε μέσα σε ένα μπολ.
  6. Βουτάμε ένα ένα τα κολοκυθάκια πρώτα στο αλεύρι και τα τινάζουμε καλά να φύγει το περίσσιο αλεύρι από πάνω.
  7. Τα βουτάμε μέσα στο αυγό 2-3 κάθε φορά και στην συνέχεια ένα ένα μέσα στο μείγμα με την φρυγανιά(δεν τα ρίχνουμε όλα μαζί γιατί θα σβολιάσει το μείγμα)
  8. Στρώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και τα βάζουμε το ένα δίπλα στο άλλο με μια μικρή απόσταση μεταξύ τους.
  9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 20-25 λεπτά στους 170 c.

Tα κολοκυθάκια είναι έτοιμα τόσο νόστιμα και τόσο τραγανά χωρίς ίχνος από λάδι!!

Υγιεινά και νόστιμα για όλη την οικογένεια!!

Καλή σας επιτυχία

 

Δείτε το βίντεο εδώ

5/5

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top

Δείτε τη Συνταγή από το LIVE KITCHEN