fbpx

Όσα πρέπει γνωρίζουμε για τα μαχαίρια και τα εργαλεία κοπής

Είναι απαραίτητα σε κάθε κουζίνα τα μαχαίρια γενικής χρήσης. Ποιά είναι όμως τα πιο σημαντικα;

Είναι απαραίτητα σε κάθε κουζίνα τα μαχαίρια γενικής χρήσης. Τα πιο χρήσιμα είναι τα μεγάλα και του μεσαίου μεγέθους μαχαίρια , καθώς και τα μαχαίρια για κοπή λεπτών φετών ή απλό τεμαχισμό.

Τύποι Μαχαιριών

  • Ψαλίδι

Επιλέξτε ένα καλό, κοφτερό ανοξείδωτο ψαλίδι που να μπορείτε να το πιάνετε καλά στο χέρι. Το καλό ψαλίδι είναι λίγο ακριβό, όμως είναι απαραίτητο για κάθε κουζίνα.

  • Μαχαίρι για Φιλέτα

Τα μαχαίρια αυτά έχουν μια ευέλικτη, στενή και λεπτή λάμα. Είναι απαραίτητα για να κόβετε φρούτα και να κάνετε διάφορα σχέδια με φλούδες για διακόσμηση. Μπορείτε να τα βρείετ στην αγορά σε σετ, αλλά τα καλύτερα πωλούνται μεμονωμένα.

  • Μαχαίρι για Σκαλίσματα

Με τη λάμα σε σχημα “V”, είναι κατάλληλο για να αφαιρούνται μικρές λωρίδες από φρόυτα ή λαχανικά. Είναι απαραίτητα για να κάνετε σχέδια σε μήλα, πεπόνια, μάνγκο ή καρπούζια

  • Μαχαίρι τύπου Όφις

Είναι μικρό μαχαίρι χρήσιμο για την προετοιμασία φρούτων, είναι εύχρηστο γι αυτό χρησιμοποιείται κυρίως για την αφαίρεση των καρδιών κουκουτσιών από φρούτα.

  • Πριονωτό μεγάλο μαχαίρι

Χρησιμοποιείται κυρίως για την κοπή παντεσπανιού σε οριζόνιτες φέτες. Έχει μακρυά και πριονωτή λάμα με στρογγυλεμένο άκρο. Επίσης μπορούμε να κόψουμε και το ψωμί σε φέτες μ αυτό το μαχαίρι.

  • Παλέτες μικρές και μεγάλες

Χρησιμοποιούνται για την επάλειψη και το στρώσιμο συστατικών, όπως κρέμα-πραλίνα ή και την αφαίρεση υλικών, όπως τα μπισκότα από το ταψί. Η λάμα έχει στρόγγυλο άκρο και δεν είναι κοφτερή.

  • Ειδικό φτυάρι για τάρτες

Το ιδανικότερο είναι να έχετε ένα μεγάλο και ένα μικρό για το σερβίρισμα κομματιασμένων τουρτών ή ταρτών

  • Ρουλέτα Ζαχαροπλαστικής

Χρήσιμη για την κοπή λωρίδων ζύμης μεγάλου μήκους και για τη διακόσμηση στα διάφορα γλυκά

 

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top